Производствената активност в Китай се понижи през февруари и се

...
Производствената активност в Китай се понижи през февруари и се
Коментари Харесай

Производствената активност в Китай се забавя за пети пореден месец

Производствената интензивност в Китай се намали през февруари и се намали за пети следващ месец, отразявайки бавната инерция във втората по величина стопанска система в света, до момента в който Пекин се готви да разгласи годишната си цел за напредък на идната седмица съвещание на Народното събрание.

Официалният показател на индустриалните мениджъри по покупките в страната, оповестен в петък, беше 49,1 за месеца, като се намали от показанието от 49,2 през януари. Отчитане под 50 бележи стесняване от предходния месец.

Постоянната уязвимост на PMI — който е под 50 всеки месец от март като се изключи септември — ще добави напън върху политиците да разгласят повече тласъци. Ръководният орган на китайската комунистическа партия, Политбюро, тази седмица организира среща, на която прикани „ самодейната фискална политика “ да „ бъде уместно засилена “.

Индексът за непроизводствения бранш, който обгръща услугите и строителството, е 51,4 - нарастване от 50,7 през януари, съгласно Националното статистическо бюро.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР