Производствена авария е предизвикала пожар в биоцентралата в мездренското село

...
Производствена авария е предизвикала пожар в биоцентралата в мездренското село
Коментари Харесай

Опасен инцидент! Авария предизвика пожар в биоцентрала в Мездренско

Производствена повреда е провокирала пожар в биоцентралата в мездренското село Царевец, научи организация BulNews. 
Случаят е от края на предишния месец, само че беше оповестен преди дни в ежемесечния отчет за получените сигнали в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Враца. От него излиза наяве, че в 15.19 часа на 19 август на директорския телефон на екоинспекцията бил получен сигнал от операторите в централата за зародил пожар вследствие индустриална повреда на инсталациите за произвеждане на електрическа енергия от биогаз в Царевец. По данни на чиновниците, сигналът за пожара е подаден неотложно на дежурен координатор на телефон 112.
От специалисти на инспекцията е осъществена незабавна инспекция на място. Те открили, че пожарът е лумнал на индустриалната площадка на инсталациите за биогаз. На обекта към този момент имало екип на пожарната в Мездра, който е овладял огъня. Продължили да се правят действия по гасене и наблюдаване на региона, като пожарът е овладян дефинитивно към 21 часа същия ден.
По информация на операторите, на място е идвал екип от полицията в железничарския град и проверяващ служител на реда, които направили съответните оперативни дейности. Образувано е досъдебно произвеждане и се проверяват аргументите, довели до възникването на случая.
Това не е първи сходен случай в биоцентралата в мездренското село. През 2021 година при различен пожар след повреда е позволено приключване на отпадъчен ферментационен артикул от преработката на животинска тор и растителен силаж в река Косовец. 
При сегашния случай за породени замърсявания не се оповестява. 
В РИОСВ-Враца са подадени още два сигнала за биоцентралата в Царевец през миналия месец. Единият от тях бил за нерегламентирано складиран силаж на индустриалната площадка на инсталациите за произвеждане на електрическа енергия от биогаз, който след посещаване на инспектори се оказал безпочвен. Другият сигнал се касаел за неприятна миризма в региона на биоцентралата, само че при осъществена инспекция нередности също не били установени.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР