Производствен имот в пловдивското село Белащица е пуснат на търг

...
Производствен имот в пловдивското село Белащица е пуснат на търг
Коментари Харесай

Пуснаха на търг фабрика за 4,6 милиона в Белащица заради дългове на собственика

Производствен парцел в пловдивското село Белащица е пуснат на търг от частен правосъден реализатор. Първоначална цена, от която ще стартира наддаването е 4,6 милиона лв..

Фабриката и терена под нея, който е към 3,1 декара, са в активите на фирмата-длъжник " Хера Трейдинг " ЕООД, чийто едноличен притежател е Жана Генчева.

Изграденото дружество е за преправка на зеленчуци, произвеждане на лютеница, кетчуп и други доматени сосове. Имотът съставлява двуетажна постройка със партер, със застроена повърхност от 1341,84 кв. м. и РЗП – 3991,96 кв. м. Обект на продажба е освен фабриката, само че и с цялостно съоръжение - хладилни отделения, профилирани машини, мониторингова система и така нататък

Инвестицията за изграждане на фабриката датира от 2015 година. Тогавашните проекти са потенциалът на цеха да бъде най-много 675 тона/годишно доматен и пиперков концентрати и 2500 тона лютеница, кетчуп и други сосове. Бизнесът обаче не потегля добре и даже сградния фонд е не до край завършен.

Дружеството, против което се водят каузи за задължения, е ипотекирало парцела за над 4 милиона лв. парцела пред Българо-Американска банка за развиване, само че не изплаща месечните си вноски. Именно по тази причина парцелът е лишен и все още е в ръцете на ЧСИ Мариана Кирова.

Евентуални вложители могат да поддават документи от 16 януари до 16 февруари 2022, а ден след края на наддаването ще стане ясно има ли нов притежател на фабриката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР