Производителят на водка Столичная обяви мащабно ребрандиране в петък, в

...
Производителят на водка Столичная обяви мащабно ребрандиране в петък, в
Коментари Харесай

Водка Столичная става Столи, изхвърля руските съставки

Производителят на водка " Столичная " разгласи огромно ребрандиране в петък, в директен отговор на " гневната позиция " на нейния създател против режима на Путин и съветската инвазия в Украйна, оповестяват от CNN.

Водката, известна на пазара като съветска, към този момент ще се продава и предлага просто като " Столи " се споделя в изказване на компанията.

Основателят на " Столи груп ", роденият в Русия милиардер Юрий Шефлер, бил изпъден от страната през 2000 година поради опълчването си на Путин.

Алкохолът от дълго време се предлага на пазара като съветска водка, само че от тази година индустриалните му мощности са в Латвия. " Столи груп " е звено на основаната в Люксембург SPI груп.

Компанията също по този начин изяви желанието на чиновниците си да подхващат дейности и да показват тъкмо латвийските корени на водката.

По-рано тази седмица Stoli Group разгласи, че ще употребява единствено словашки източници, с цел да се увери, че нито една от съставките ѝ не е с генезис от Русия.

Длъжностни лица в щатите от Охайо до Ню Хемпшир приканиха магазините за алкохол да отстранен от рафтовете си артикули, създадени в Русия или с съветска марка, което в множеството случаи значи водка. Някои притежатели на питейни заведения даже изхвърлиха водката Столи в символ на митинг.

Тези протести и митинги обаче надали ще имат огромно влияние. Произведената в Русия водка съставлява доста дребен % от почти 7 милиарда $ в годишните продажби на водка, съгласно Съвета за дестилиран алкохол (DISCUS) в Съединени американски щати, национална комерсиална организация, която съставлява производителите на алкохолни питиета.

В Съединените щати по-малко от 1% от употребяваната водка се създава в Русия. Повече от половината от цялата водка, употребявана в страната, в действителност се създава в Съединени американски щати, съгласно данни от IWSR Drinks Market Analysis, световна компания, която наблюдава продажбите на алкохол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР