Производителят на ваксини срещу COVID-19 Пфайзер/Бионтех се е договорил с

...
Производителят на ваксини срещу COVID-19 Пфайзер/Бионтех се е договорил с
Коментари Харесай

"Пфайзер" ще намали ваксините срещу COVID-19 за Европа, но срещу такса

Производителят на ваксини против COVID-19 " Пфайзер " / " Бионтех " се е договорил с Европейската комисия за понижаване на броя, който Европейски Съюз би трябвало да закупи, и да измести крайния период за доставка до 2026 година, заяви Ройтерс в петък.

Споразумението, което ще бъде публично оповестено по-късно денем, идва след месеци договаряния за поправяне на контракта, който беше подписан от името на европейските страни за доставка на 1.8 милиарда дози ваксини (900 млн. и опция за пазаруване на още 900 млн. дози) през 2022-2023 година

Еврокомисията беше натоварена от държавните управления да обезпечи смяна на контракта заради световното пренасищане на ваксини против COVID-19 и спада на интереса към ваксиниране в Европейски Съюз, където 73% от популацията е имунизирано.

Около половината или повече от първите 900 милиона дози от този контракт към момента не са доставени. Европейски Съюз не е декларирал, че ще се възползва от спомагателната опция.

Промяната в контракта понижава с към една трета броя на оставащите дози, които Европейски Съюз би трябвало да купи. Но ще би трябвало да заплати такса за всяка анулирана доза, оповестява Ройтерс, като се базира на собствен източник.

Европейската комисия и " Пфайзер " са отказали детайлности по договореността.

През март, защото няма интерес към имунизиране, препаратите не работят против " Омикрон " разновидността на ковид, както и Европейската комисия да изкупи неизползваните български количества.

, само че сподели, че води договаряния с производителя за смяна на контракта по искане на няколко страни.

 " Пфайзер " ще понижи доставките на Коронавирус ваксини за Европа, България не е удовлетворена

, обявявайки, че инфекцията към този момент не съставлява международен здравен риск, само че че вирусът остава измежду човешката популация, в която избрани групи са изложени на по-висока заплаха.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР