Производителят на устройства за носене с добавена реалност Xreal (

...
Производителят на устройства за носене с добавена реалност Xreal (
Коментари Харесай

Xreal представи AR очила за 400 долара с 330-инчова екранна проекция

Производителят на устройства за носене с добавена действителност Xreal ( по-рано NReal) показа на пазара два чифта очила за разширена действителност, които основават виртуален екран с размер до 330 инча пред очите на потребителя. Очилата Xreal Air 2 разполагат с най-новите Micro-OLED екрани на Sony в нов олекотен корпус. Във версията Pro е допустимо да се контролира режимът на затъмняване за по-добро вживяване. Аудиосистемата включва ориентирани високоговорители за първокачествен тон. Очилата имат скорост на реакция от 0,01 милисекунди или по-малко и периодичност на освежаване до 120 Hz. Цената е от $399.

Компанията е учредена през 2017 година от някогашни чиновници на Magic Leap, Гугъл и AMD и показва първите си AR очила през 2019 година Серията Xreal Air 2 се основава на триумфа на своя предходник Xreal Air, който дебютира през 2022 година и се трансформира в най-продаваните потребителски AR очила. Тези очила са съвместими с водещите устройства за игри и стрийминг на развлечения, в това число известни платформи като Microsoft Xbox, Sony PlayStation, Nintendo Switch, Valve Steam Deck и други

С новата версия на своя артикул компанията се концентрира върху основаването на по-удобни носими устройства с високо качество на изображението. Xreal твърди, че 50-60% от потребителите прекарват сред един и три часа в гледане на наличие посредством очила за разширена действителност. Ето за какво новата серия е с 10% по-лека от предходните модели (72 г за Air 2 и 75 г за Air 2 Pro) и с 10% по-тънка. Носачите AirFit с нулево налягане обезпечават целодневен комфорт, а еластичните визьори са направени от по-меки материали.

Качеството на изображението е усъвършенствано с най-новите 0,55-инчови Micro-OLED панели на Sony с Full HD резолюция 1920×1080 за всяко око. Със свръхвисоко контрастно съответствие от 100 000:1 и бляскавост от 500 нита потребителите могат да чакат ярки, ясни и детайлни изображения. Дисплеите са калибрирани, с цел да обезпечат тъкмо възпроизвеждане на цветовете в сходство със стандарта Gamma 2.2. Серията Xreal Air 2 също по този начин предлага време за реакция под 0,01 милисекунди и висока периодичност на освежаване – до 120 Hz.

Xreal Air 2 Pro прибавя ръководство на затъмняването с едно допиране посредством електромагнитното контролиране Xreal. Това дава опция на притежателите да персонализират настройките на виртуалния екран. Те могат да избират сред режим „ Прозрачен “ (0%), съвършен за поддържане на осведомеността за околната среда; режим „ Производителност “ (35%), който понижава външните разсейващи фактори, и режим „ Потапяне “ (100%), който обезпечава напълно завладяващо преживяване при игрите и заниманията.

Аудиосистемата на очилата от серията Xreal Air 2 обезпечава кинематографично качество на звука посредством ориентирани високоговорители. Микрофоните, оборудвани с технология за образуване на ориентиран модел, имат усъвършенствано качество на диалозите при свързване със смарт телефон. Те са в положение да записват звуци от избрани направления или ъгли, което ви разрешава да се концентрирайте върху съответен източник на тон или говорещ човек, като елиминирате нежелания звук или разстройствата от околната среда. Очилата от серията Air 2 не са безжични и се свързват с източника на тон посредством USB-C порт.

Цената на очилата Air 2 е $399, а на версията Air 2 Pro – $449. Очаква се продажбите да стартират през идващия месец.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР