Производителят на трактори John Deere се съгласи да даде на

...
Производителят на трактори John Deere се съгласи да даде на
Коментари Харесай

Американските фермери пак могат да си поправят тракторите

Производителят на трактори John Deere се съгласи да даде на американските си клиенти правото да поправят сами техниката си, заяви CNN. Това стана в съглашение с Федерацията на американското фермерско бюро (AFBF).

Организацията на фермерите акцентира, че съглашението обезпечава на потребителите достъп до принадлежности, информация и запаси, с цел да правят ремонти сами, само че пази и интелектуалната благосъстоятелност на John Deere.

Това е основен спор за " правото на корекция ", което се наложи потребителите в Съединени американски щати и на други места да си издействат назад от производителите в последните си години. Много компании, от производители на трактори до колоси в смарт телефон промишлеността като Apple, слагат разнообразни ограничавания върху това право.  

John Deere да вземем за пример допускаше корекция единствено в техни сервизи и с техни елементи. 

Apple предходната година разреши на потребителите да сменят акумулатори, екран и камера на строшен iPhone - само че към този момент единствено това. Сериозен е натискът и в Европейски Съюз, защото доста консуматори в Европа се оплакват, че електрониката освен се чупи по-бързо, само че поправките постоянно са прекомерно скъпи или напряко невъзможни.

Отделни щати в Съединени американски щати одобриха закони, които подсигуряват това право, а предходната година Байдън подреди на Федералната комерсиална комисия да създаде обща политика за всички щати.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР