Производителят на стомана ArcelorMittal е решил временно да спре производството

...
Производителят на стомана ArcelorMittal е решил временно да спре производството
Коментари Харесай

ArcelorMittal спира част от производството си в Испания поради високите разходи за енергия

Производителят на стомана ArcelorMittal е решил краткотрайно да спре производството в някои от своите фабрики в избрани часове заради високите разноски за сила. Компанията призна, че е била принудена да направи " къса и селективна пауза в производството "  в някои от своите електрически дъгови пещи в Европа, произвеждащи някои артикули, които нормално се употребяват в строителния бранш, предава. 

Според ArcelorMittal тази мярка дава отговор на ежедневните промени в цените на силата, " което е огромно предизвикателство за производството на стомана при стопански разноски ", макар че компанията не чака тази мярка да окаже мощно въздействие върху размера на нейното произвеждане или способността й да отговаря на търсенето на клиентите.

Засега мярката ще се ползва единствено за електроцентрали за дълги артикули, т.е. Олаберрия и Бергара. Стоманената фабрика в Олаберрия създава междинни секции за строителство, до момента в който тази в Бергара обработва полуготовия артикул, който идва от първиата и създава леки профили за същия бранш. От компанията показаха, че обстановката се следи всекидневно.

Компанията има 4 индустриални завода в Страната на баските, два в Биская, Сестао с 205 служащи и Ечебари с 340 работници; още два в Гипускоа (Бергара и Олаберрия), както и няколко разпределителни центъра. Останалите му фабрики, съответно 11, се намират в Астурия (Хихон и Авилес), Педрола (Арагон), Лесака (Навара), Сагунто (Валенсия) и Вилаверде (Мадрид). Освен това производството в главния му цех в Басаури се приготвя за краткотрайно спиране до Коледа.

ArcelorMittal създава към 40 милиона тона стомана годишно в Европа, от които 10 милиона са за строителния бранш. В Испания стоманодобивната компания Sidenor е принудена да понижи производството с 30% до края на годината заради това, което разказва като " несъразмерни цени на електрическата енергия ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР