Производителят на смартфони Infinix показа концепцията E-Color Shift. Задният капак

...
Производителят на смартфони Infinix показа концепцията E-Color Shift. Задният капак
Коментари Харесай

Infinix разкри концепция за „смартфон-хамелеон“ с променящ се заден капак

Производителят на смарт телефони Infinix сподели концепцията E-Color Shift. Задният похлупак на устройството е разграничен на няколко сегмента, всеки от които може самостоятелно да трансформира цвета си, оповестява GSMArena.

Ефектът се реализира благодарение на технологията E Ink Prism 3. Тя е сходна на тази, употребена в екраните на електронните книги. Технологията е извънредно енергийно ефикасна. Захранването е належащо единствено за смяна на цвета, а откакто той е заложен, панелът не употребява нищо. Разликата от екраните на електронните книги е, че цветът на гърба на устройството се трансформира видимо по-бързо.

Това разрешава, да вземем за пример, да не се задоволявате със статична картина, а да извършите модела на задния похлупак на екрана анимиран. Ако решението се употребява в всеобщо създавани устройства, те ще се оферират с приложения, които разрешават да се избере статична или анимирана картина, обявиха от Infinix.

При демонстрацията единствено четири сегмента на гърба на смарт телефона трансформират оттенъка си, до момента в който централната област го резервира, само че даже и това е задоволително, с цел да направи устройството привлекателно. Технологията не е обвързана с правоъгълната форма на сегментите на екрана – те могат да имат случайни контури, а на задния панел може да има общо 60 или повече персонализируеми области, добави Infinix. Въпреки, че като пълностоен втори екранен панел също не би трябвало да се преглежда.

Производителят предлага, да вземем за пример, да променяте дизайна на устройството според от времето на деня или даже на всеки час. А за известията могат да се употребяват анимирани схеми. Infinix възнамерява да пусне на пазара технологията E-Color Shift след година или две.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР