Производителят на шоколадови изделия Монделийз България продакшън е един от

...
Производителят на шоколадови изделия Монделийз България продакшън е един от
Коментари Харесай

"Монделийз": Производство със скорост 6600 бонбона в минута

Производителят на шоколадови произведения " Монделийз България продакшън " е един от шестте финалисти в, който " Капитал " провежда в партньорство с Община Пловдив и Trakia Tech. Компаниите от късия лист минават през в допълнение изявление с софтуерния ни съветник Novarto. Крайният победител ще бъде определен от без значение жури и ще стане явен на церемонията по награждаване на 8 декември. Той ще носи наградата до идващото издание на състезанието през 2023 година Инвестиция от 22 млн. лева подсигурява на завода в Своге най-бързата в света пакетажна линия за шоколадови бонбони Последното индустриално изобретение е автоматизиран модул за нареждане на шоколади в кутии Днес заводът доближава над 32 хиляди тона индустриален размер годишно
Знаете ли къде се намира най-бързата в света пакетажна линия за шоколадови бонбони? Отговорът е: в Завода за шоколадови произведения на " Монделийз " (Mondelēz Intenational) в Своге.
С размери на футболно игрище
" Новата линия е с размери на футболно игрище и може да създава до 6600 бонбона в минута, което я прави най-бърза в целия свят. Капацитетът на остарялата линия беше 3136 бонбона в минута. Освен експедитивност новата технология за пакетиране на бонбони води до понижаване на опаковката с 20% и разрешава по-лесното й преработване. Крайният резултат е понижаване на екологичния боклук. И още един плюс - усъвършенства съхранението и запазването на усета на продуктите ", разяснява за " Капитал " резултата от инвестицията Анна Маринкова, шеф на завода.
Анна Маринкова - шеф на завода на " Монделийз " в Своге Реклама
Предприятието в Своге печели плана в конкуренция с останалите заводи в групата на Mondelēz Intenational. Финализирането му лишава към три години..

Новите технологии и индустриално съоръжение разрешават на завода на Mondelēz в България да се трансформира в център за произвеждане на бонбони Milka за целия свят. Автоматизирането форсира и производството на бонбони с марките " Сезони " и Suchard, а крайният резултат е опция за предприятието да се разраства.

" Фабриките на Mondelēz Intenational са самостоятелни и всяка от тях се състезава с останалите, с цел да може да получи вложения и да създава даден артикул. Всичко зависи от това до каква степен тя е конкурентна по отношение на останалите заводи на Mondelēz в Европа, а и по света. В структурата на Mondelēz няма фабрики, които да създават единствено за избрана страна с избрана рецепта. Факт е, че Германия да вземем за пример получава артикули от Своге без разлика в рецептата или във формата ", разяснява преди време - вицепрезидент и ръководещ шеф на Mondelēz International за Югоизточна Европа.
Източник: Монделийз България Продължаващи вложения
Роботизираната линия за пакетиране на шоколадови бонбони е част от множеството механически усъвършенствания в завода в Своге. Последното попълнение от тази година е автоматизиран модул (ТТМЕ), който служи за нареждане на таблети (шоколади) в кутии. Това е едно от многото нововъведения, които водят до понижаване на ръчните интервенции в компанията. В съответния случай заетите с тази активност са били 17. И този път планът е извоюван в оспорвана вътрешна конкуренция сред индустриалните звена на групата.
Реклама
През последните 10 години фабриката в Своге минава през три съществени стадия - през 2008-2010 влага в спомагателни индустриални мощности, което води до утрояване на индустриалния капацитет; интервалът през 2011 - 2014 е на непоклатимост в производството, а от 2015 година до момента индустриалните потенциали са усвоени напълно и заводът има опция да създава редица нови артикули.

" Днес заводът доближава индустриален размер от над 34 хиляди тона годишно и това е най-голямото количество, достигано в миналото в него. Общият размер на вложенията в предприятието в интервала 2015-2022 година е над 75 милиона лв. ", прецизира Анна Маринкова.
Източник: Монделийз България Център за нови артикули
Фабриката в Своге е единствената за Mondelēz в Югоизточна Европа. Тя е и пилотна, тъй като е център за разработка на голям брой нови артикули и процеси, преди да се открият и разраснат световно в системата на корпорацията в Европа и по света.

" Ресурсите за развойна активност в корпорацията са много централизирани, имаме R&D центрове в Eвропа. Фабриката в Своге е извънредно гъвкава и може да предлага пилотни планове за производството на разнообразни нови артикули. Нейното преимущество е в това, че доста бързо може да се пренастройва, а хората са извънредно гъвкави във връзка с процесите и новостите. Фабриката в Своге дава и едни от най-ниските разноски за пилотни артикули, а също така в нея работят доста качествени и знаещи хора. Балансът постоянно е сред разноски, само че и познания. А в Своге може да се разчита изцяло на гъвкавостта на хората, на тяхната подготвеност, на способността им бързо да се трансформират, да се приспособяват и да доставят първокласен артикул ",.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР