Производителят на Peugeot - PSA Group, който плати на General

...
Производителят на Peugeot - PSA Group, който плати на General
Коментари Харесай

Peugeot си иска обратно €500 милиона от GM за сделката с Opel

Производителят на Peugeot - PSA Group, който заплати на General Motors 1.3 милиарда евро за Opel, в този момент си желае назад към половината от парите, твърди Reuters, цитирайки свои източници.

Германският бранд се оказва много безстопанствен от предходните си притежатели и както Money.bg писа, Opel е прекомерно надалеч от опцията да отговори със лични технологии на новите, още по-строги условия на Европейската комисия за изпускане на нездравословни излъчвания и по-специално въглероден диоксид.

В изявление за The Wall Street Journal изпълнителният шеф на PSA Group Карос Таварес уточни, че немската компания е била напът да не се оправи с условията.

Скорошни открития демонстрират, че Peugeot трява да постави много старания, с цел да вкара част от технологиите си в Opel, които ще й оказват помощ да избегнат солидни санкции от страна на Европейската комисия.

Френският производител е декларирал на GM, че би трябвало да й бъдат върнати към половин милиард евро. А в случай че това не се случи, ще последва дело, защото PSA Group се усещат подведени след договорката.

От GM разясниха пред Reuters, че PSA са създали обстойна инспекция на Opel преди покупката и отхвърлиха по-нататъшен коментар.

До 2021 година всички автомобилни производители, които желаят да продават на европейския пазар, би трябвало да спазят новите условия на Европейска комисия, съгласно които колите от моделната им гама приблизително би трябвало да изпускат по-малко от 95 грама CO2 на километър - от 130 грама през днешния ден. Спадът на продажбите на дизелови коли след " Дизелгейт " единствено усложнява задачата им.

Ако дадена марка не успее да покрие условията, я чакат санкции от по 95 евро за всеки автомобил и всеки грам CO2 над лимита, като наказванията бързо могат да доближат до стотици милиони евро годишно.

Сред най-неприятните изненади, които Таварес разкрил, е, че проектът на Opel да се оправи с условията, е включвал прекомерно оптимистична прогноза за големи продажби на електрическия автомобил Ampera - от който компанията губи по 10 000 евро на доставка.

 GM не съумяха да изведат Opel на облага. Как ще го направи Peugeot?
GM не съумяха да изведат Opel на облага. Как ще го направи Peugeot?

Френският бранд мина през мъчителна промяна. Такава чака и германците

" Тяхното решение е стопански невероятно и щеше да докара до големи загуби. Така че първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се спрат продажбите, само че пък тогава междинното количество CO2, изпускано от гамата, ще полети към небесата ", споделя пред организацията източник от компанията.

GM не е правила огромни вложения в електрически коли или в плъг-ин хибриди и е обратно с развиването на моторите си с сред 5 и 7 години по отношение на останалите автомобилни производители.

Затова в този момент PSA бърза да изкара Corsa, Grandland X и Crossland X с електрически мотори, както и хибридни версии. Те не бяха част от първичния проект, показан през март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР