Производителят на оръжия Lockheed Martin Corp (LMT. N) планира да

...
Производителят на оръжия Lockheed Martin Corp (LMT. N) планира да
Коментари Харесай

Lockheed Martin иска да удвои производството на ракети Javelin

Производителят на оръжия Lockheed Martin Corp (LMT. N) възнамерява да усили съвсем двойно производството на ракети Javelin - противотанково оръжие, което оказа помощ на Украйна да се пребори с съветската инвазия, съобщи основният изпълнителен шеф Джеймс Тайклет в изявление в неделя, съобщи Ройтерс.

Целта е да се усили производството до 4000 броя годишно от сегашните 2100 броя годишно, сподели Тайкле в изявление за CBS News. Според него нарастването ще отнеме няколко години.

 

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън посети цех на " Локхийд " в Алабама, в който се създават оръжията, които се създават взаимно от " Локхийд " и " Рейтиън Технолоджис " (RTX. N), в опит да притисне Конгреса да утвърди оферти от него пакет от 33 милиарда $ за подкрепяне на Украйна.

 

От 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна, Съединени американски щати са доставили небрежно оръжия на стойност 3,4 милиарда $, в това число " Явелин ", гаубици, противовъздушни системи " Стингър ", муниции и бронежилетки.

 

 

" Можем да стартираме да нагряваме още в този момент и да усилваме производството си неотложно ", сподели Тайслет, като означи, че компанията чака нараснало търсене на " превъзходни системи в задоволително огромен брой ".

 

 

 

" Планираме в дълготраен проект, а освен за Javelin ", споделя той, като отбелязва, че чака нараснало търсене и след войната в Украйна поради заканите от Русия и Китай.

   Снимка: Ройтерс
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР