Производителят на Omega – Swatch Group AG, най-големият търговец на

...
Производителят на Omega – Swatch Group AG, най-големият търговец на
Коментари Харесай

Цените растат, но апетитът за швейцарски часовници не стихва: Swatch гони рекорд

Производителят на Omega – Swatch Group AG, най-големият търговец на дребно на часовници Rolex в Обединеното кралство – Watches of Switzerland Group Plc, алармираха, че апетитът за швейцарски часовници остава огромен, даже когато цените се покачват.

Акциите на Swatch нарастнаха с 6,9%, откакто основният изпълнителен шеф Ник Хайек съобщи, че приходите могат да доближат връх през тази година, подкрепени от търсенето в Китай и Съединени американски щати. Отделно от това акциите на Watches of Switzerland Group Plc скочиха с 12%, откакто английският търговец на часовници съобщи, че търсенето на първокласни часовници остава устойчиво макар повишението на цените от някои от най-големите марки.

Търсенето на по-евтини часовници в Азия и Съединени американски щати остава мощно, стана ясно от думите на Хайек. Той добави, че завръщането търсенето в Китай към момента не е достигнало цялостната си мощ. На този декор облагата за първото полугодие на 2023 година за първи път надвиши равнищата отпреди пандемията.

Оперативната облага се е нараснала с 36% до 686 млн. франка (792 млн. долара) през първото полугодие, демонстрират финансовите резултати на Swatch. За съпоставяне, анализатори чакаха 604 млн. франка.

Swatch е една от фирмите за първокласни артикули, които се въздействат от представянето на района, обхващащ Китай, Хонконг, Тайван и Макао, който е източник на към една трета от приходите ѝ за предходната година. След като този пазар потегли към по-устойчиво възобновяване по-рано тази година – след края на пандемичните локдауни – прогнозите бяха за напредък на финансовите резултати. И в този момент това към този момент стартира да се вижда нескрито.

Като цяло износът на швейцарски часовници продължи да се усилва и през 2023 година, откакто предходната година доближи рекордните над 24 милиарда франка (27,8 милиарда долара). Отчетите успокоиха опасенията, че търсенето на първокласни артикули в Съединени американски щати може да се свива (б.р. – износът на швейцарски часовници за този пазар се намали през април).

„ Това, което е в действителност впечатляващо, е Съединени американски щати, както и Европа във всички ценови сегменти “, разяснява съответно резултатите на Swatch Ник Хайек.

Средните продажби на магазин са нарастнали с 30% в международен мащаб, което е нараснало приходите на Swatch Group от личната й мрежа за търговия на дребно до 40% от общите й доходи. „ Тук виждате силата на потреблението, даже в Съединени американски щати. “

Приходите на компанията доближиха 4 милиарда франка, надминавайки предходния връх за първото полугодие, реализиран през 2018 година Продажбите в Хонконг се утроиха, до момента в който в континентален Китай растежът бе двуцифрен.

Компанията съобщи, че растежът е бил най-силен в най-ниския ценови сегмент на часовниците и бижутата. Търсенето на известния Omega MoonSwatch на компанията, чиято цена е към 260 $, се е ускорило.

„ Подчертаваме продължаващия триумф на MoonSwatch и възобновения интерес към часовниците в наличния сегмент, най-много в Съединени американски щати “, написа Жан-Филип Берчи, анализатор във Vontobel. Той също по този начин съобщи, че за първи път от години насам общите доходи надвишават износа на часовници от Швейцария.

Продажбите в Швейцария са нарастнали с 50%, следвани от мощен растеж на пазари като Италия, Испания и Франция.

Един облак на хоризонта

Ръководството вижда „ отлични благоприятни условия за напредък “ през втората половина на 2023 година и позволява опцията за рекордни резултати. Има обаче едно предизвикателство – „ единственият облак на хоризонта – неподходящата валутна среда “.

Слабият курс на щатския $ и еврото по отношение на франка редуцира 242 млн. франка от приходите за първото полугодие.

Omega и някои други марки на Swatch неотдавна покачиха цените с към 8% в Съединени американски щати. Хайек съобщи, че не чака покачването на цените да навреди на продажбите, защото стартирането на нови артикули ще усили търсенето.

Що се отнася до компанията Watches of Switzerland, тя регистрира продажби в размер на 1,54 милиарда паунда (2 милиарда долара) за годината до април, което съответствува с консенсусните оценки на анализаторите. Компанията удостовери прогнозата си за цялата година до 2024 година Списъците на чакащите за най-търсените часовници се усилват, а междинните продажни цени порастват, съобщи основният изпълнителен шеф Брайън Дъфи в изказване, с което разгласи резултатите за цялата година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР