Производителят на OLED панели LG Display загатна за предстоящи интересни

...
Коментари Харесай

Гъвкав OLED панел на LG ще променя извивката си


Производителят на OLED панели LG Display загатна за идни забавни нововъведения
(снимка: LG Display)

Корейската компания LG Display създава еластичен OLED панел, кадърен да трансформира радиуса на извивката си. Иновацията ще откри приложение в геймърски монитори, стана ясно от показване на компанията на конференция, проведена от Асоциацията на корейските производители на екрани.

LG Display към този момент договаря с сътрудници за потребление на гъвкавите OLED панели в външна страна за игри, най-вече монитори. Новата технология ще разреши на геймърите да трансформират извивката на екрана според от това какви игри играят, заяви корейското издание The Elec.

Според изследване на пазара, извършено от LG Display, множеството консуматори избират извивка сред 800R и 1000R (еквивалент на парче от кръг с радиус сред 800 и 1000 мм), само че няма консенсус по отношение на идеалния радиус. В същото време технологията за произвеждане White OLED, употребена от LG, единствена разрешава основаване на гъвкави екрани, защото при образуването им се употребява единствено един субстрат.

При OLED панелите за игри са значими както самата извивка, по този начин и проявлението на действителността с богати цветове, до момента в който при OLED панелите за тв приемници се отдава желание на по-реалистично възпроизвеждане на цветовете. Освен това OLED панелите за игри би трябвало да имат доста малко време за реакция и някои други характерни функционалности.
още по темата
До края на 2022 година LG Display има намерение да показа още едно знаково решение – 20-инчов OLED панел. Търсенето на екрани със междинен размер за персонални устройства се усили по време на пандемията и новата алтернатива идва в отговор на това търсене.

Осве това компанията разкри проекти за въвеждане на пазара през идната година на 77-инчови транспарантни OLED панели, постоянно употребявани във вагоните на метрото, да вземем за пример. Засега са налични единствено 55-инчови транспарантни модели.

Само преди няколко дни LG Display разгласи неповторим 97-инчов OLED тв приемник с трептящ екран. Телевизорът не разполага с високоговорители, като тяхната функционалност се извършва от екрана на самото устройство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР