Производителят на модулни лаптопи Framework сподели последните новини в това

...
Производителят на модулни лаптопи Framework сподели последните новини в това
Коментари Харесай

Framework започна масово производство на модулните лаптопи Laptop 13, базирани на AMD Ryzen 7040

Производителят на модулни преносими компютри Framework показа последните вести в това направление. По-специално, компанията приказва за настоящото и бъдещото разширение на географията на продажбите, а също по този начин означи началото на всеобщото произвеждане на модулния ноутбук Framework Laptop 13, основан на процесорите AMD Ryzen 7040 (Phoenix).

Днес продуктите на компанията Framework се оферират в 13 страни. В бъдеще се възнамерява доста разширение на географията на продажбите. Компанията разгласи, че нейните ноутбуци към този момент могат да бъдат поръчани в Тайван. От Framework означават, че това е изключително значимо събитие за тях, защото там се намират индустриалните им мощности, складовата база и една трета от екипа. По-специално, производителят е подготвен да предложи на тайванските купувачи общоприет модел Framework 13 с процесорите Intel Core от 13-то потомство, оборудван с клавиатура с обичайната китайска класификация, а също стартира да приема и предварителни поръчки за моделите Framework 13 и Framework Laptop 16 с процесорите AMD Ryzen 7040 (Phoenix). Същевременно, за жителите на Тайван към този момент е наличен магазинът Framework Marketplace.

Компанията в същото време разгласи началото на всеобщото произвеждане на модулния ноутбук Framework Laptop 13 с процесорите AMD Ryzen 7040. Производителят е разрешил главните проблеми с архитектурата на сглобяване на такива преносими компютри и софтуера, които провокираха закъснение на доставката на моделите ноутбуци. Тази седмица в Тайван компанията започва всеобщото произвеждане на дънните платки за посочения модел ноутбук. След това производителят ще стартира сглобяването на устройствата, ще ги достави в склада и ще стартира да ги предлага на клиентите. От стартирането на пазара на Framework Laptop 13, който е основан на процесорите Intel Core от 13-то потомство, Framework удвои своите индустриални и логистични благоприятни условия и е убеден, че може бързо да се оправи с насъбраните предварителни поръчки за своите артикули.

При създаването на Framework Laptop 13 с процесорите AMD Ryzen 7040 (Phoenix), производителят се сблъска с редица механически особености. Както и в тази ситуация с ноутбуците, основани на процесорите Intel Core от 11-то и 12-то потомство, потреблението на модулна структура въздейства върху потреблението на сила от страна на системата в деен режим и в режим на подготвеност при свързване на някои разширителни карти към външните конектори. Двата задни вътрешни слота на ноутбука са оборудвани с ретаймери, които остават в положение на по-висока мощ, когато употребявате разширителни карти за HDMI, DisplayPort или USB-A. Компанията работи интензивно върху новия фърмуер за HDMI, DisplayPort за решаването на този проблем и изследва вариантите за USB-A портовете. Освен това, компанията се сблъска и с казуса, че за OEM версията на Windows 11 липсва нужния драйвер за безжичния Wi-Fi модул RZ616 от AMD. Framework приготвя малко управление за купувача, което включва указания по какъв начин да позволи този проблем. Адаптирането на системата към Linux протича безпрепятствено. Пакетът Fedora 38 работи непосредствено от кутията, до момента в който Ubuntu LTS изисква ръчна актуализация до най-новата версия на ядрото.

Производителят на компанията отбелязва, че е удовлетворен от продуктивността на процесора и живота на батерията при версията Framework Laptop 13 с AMD чиповете, както и от опциите на тяхната интегрирана графика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР