Производителят на Milka Mondelez предприе съдебни действия срещу базираната в

...
Производителят на Milka Mondelez предприе съдебни действия срещу базираната в
Коментари Харесай

Производителят на Milka съди Tony`s Chocolonely заради лилавия цвят на опаковки


Производителят на Milka Mondelez предприе правосъдни дейности против основаната в Нидерландия компания Tony`s Chocolone за подражаване на лилавите му опаковки, заяви  Tony`s пусна четири нови краткотрайни опаковки, въодушевени от добре познати блокчета като Milka, както и от шоколад, създаден от други компании, в това число Mars. Производителят сподели, че е пуснал акция в Германия и Австрия, с цел да подчертае потреблението на детски труд от главните снабдители в какаовата промишленост.

От Mondelez споделят, че притежава търговска марка за цветовете в Европа. " Можем да потвърдим, че актуалният юридически проблем е стеснен единствено до въпроси и опасения за нарушение на комерсиална марка. ", обясниха от компанията

Другите опаковки в акцията наподобяват на Kit Kat, създаден от Nestle, Twix, създаден от Mars и  Ferrero Rocher, благосъстоятелност на италианската Ferrero, показва BBC. Коментирайки акцията, основаната в Холандия Tony`s Chocolonely съобщи: " Повечето огромни шоколадови компании не заплащат за какаото си цена, която да разрешава издръжката на живота. Това води до употреба на какаовите ферми, като в Гана и Кот д`Ивоар в употреба на детски труд са въвлечени 1,56 милиона деца. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР