Производителят на Marlboro Philip Morris (PMI) обяви, че отправя оферта

...
Производителят на Marlboro Philip Morris (PMI) обяви, че отправя оферта
Коментари Харесай

Philip Morris предлага $16 милиарда за придобиването на бивш производител на кибрит в България

Производителят на Marlboro Philip Morris (PMI) разгласи, че насочва оферта за закупуване на шведския производител на тютюн и никотинови артикули Swedish Match за почти $16 милиарда, оповестяват международните организации. След като новината доби гласност, акциите на Swedish Match скочиха до рекордно високо равнище.

От Philip Morris разясняват, че насочат офертата " в името на бързо развиващия се пазар на различни цигари ".

През 1997 година Swedish Match закупи 58% от акциите на " Плам Български Кибрит " АД - водещ производител на кибрит в България. Предприятието в Костенец след това се преименува на " Шведски кибрит Плам България ". През 2000-а година обаче производството у нас бе спряно.
 Philip Morris влага $100 милиона в румънската си фабрика
Philip Morris влага $100 милиона в румънската си фабрика

В завода в Отопени се създават консумативи за IQOS

По-голямата част от облагите си шведската компания прави от продажбите на известния в страната " снус ". Все повече обаче порастват и продажбите на никотинови пакетчета без тютюн с марка Zyn - както в скандинавските страни, по този начин и в Съединени американски щати.

Придобиването на Swedish Match ще даде на PMI, която е основана в Съединени американски щати, само че не продава продуктите си в Съединените щати, достъп до подготвена дистрибуторска мрежа. От PMI разясниха, че завършването на офертата зависи от утвърждение от регулаторните органи и от това нито една друга компания да не насочи по-добра оферта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР