Производителят на марките за бяла техника Candy, Hoover и Haier

...
Производителят на марките за бяла техника Candy, Hoover и Haier
Коментари Харесай

Гигант в производството на домакински уреди отваря първи завод за €70 милиона в съседка на България

Производителят на марките за бяла техника Candy, Hoover и Haier - китайската Haier Group, ще отвори първия си цех за хладилници в Европа. По него ще работи дъщерното ѝ сдружение Haier Tech Romania, което ще се заеме с плана, плануван в северната ни съседка.

Производителят към този момент съвсем е приключил фабриката си за производството на хладилници, която би трябвало да стартира да работи напролет на 2021 година, излиза наяве от информация на Romania Insider.

Базата се намира в град Плоещ, който е на малко повече от 50 километра на север от столицата Букурещ. Той е ситуиран на 130 000 квадратни метра, като застроената повърхност е от 63 000 квадратни метра. Инвестицията в плана е от 70 милиона евро.

Според проектите там би трябвало да бъдат наети близо 800 души, а оптималният потенциал от 600 000 създадени броя би трябвало да бъде доближат до 2022 година.

Haier е основана през 1984 година, като тя оперира в над 160 страни към днешна дата. Служителите ѝ наброяват 78 000, а заводите ѝ са 122. В България техни артикули се продават във веригата Technopolis.

Компанията създава бяла техника, както и потребителска електроника - хладилници, климатици, перални машини, мобилни телефони, компютри и тв приемници. Според данни на Euromonitor тя е номер 1 бранд в сегмента на домакинските уреди през последните 10 години.

Тя има фабрики главно в Югоизточна Азия и Северна Африка - от Филипините, Пакистан, Тунис, Египет и Алжир. От 2000 година има индустриална база и в Съединени американски щати - в Южна Каролина.

На Стария континент купува към този момент работеща фабрика в Италия, като там създава част от продуктите си, продавани на европейските пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР