Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел

...
Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел
Коментари Харесай

Новият антихотел на Chopard за ултрабогати хора

Производителят на първокласни бижута и часовници Chopard тихомълком откри " антихотел " в сърцето на Париж, което е ново развиване в възходящата категория на хотелиерството във френската столица.

Много неща в първия в историята на марката хотелски план - като се стартира от името му, 1 Place Vendôme, и необикновената липса на фанфари и самореклама - на пръв взор наподобяват нетипични.

Преди формалното му разкриване на 15 ноември нямаше нормалната лавина от изявления в обществените мрежи от инфлуенсъри в халати, които се преструват, че се разсънват естествено в някоя от първокласните 15 стаи и жилища, еспресо и кроасани за закуска, сложени естетично върху измачкани кревати.

 Самият хотел, който заема етажите над съществуващия бутик на Chopard на оживения площад Place Vendôme, също по този начин е елементарно да бъде пропуснат с забележимата липса на фирмени табели, които да оповестяват за наличието му.

Това е тип поверителност, която подхожда на един от най-амбициозните стилове на живот през днешния ден: Тихият разкош. Но той също по този начин въплъщава една от най-големите маркетингови трендове в света на лукса - скритото стартиране на пазара.

" Живеем в ера, в която, когато пускате продуктите си на пазара, това става с огромна маркетингова акция и огромно събитие. Всичко това е нещо като гала ", споделя Карл-Фриц Шойфеле в изявление за CNN. Карл-Фриц е третото потомство на семейство Шойфеле - притежатели на Chopard от 1963 година - и представител на хотела. " Искахме да създадем нещата по друг метод... По доста целеустремен метод. "

Това означаваше да поддържат директна връзка с туристически организации от висок клас, да сортират изборно каналите за PR и да отварят хотела единствено за пребиваващи посетители и ВИП клиенти на Chopard (което значи, че няма да се отбиват единствено за пиво в бара).

" Нараства клиентелата, която търси ексклузивност и усамотение ", добавя консултантът по плана Дидие Льо Калве, деец в региона на хотелиерството, чието портфолио включва елитни хотели като Four Seasons George V и Le Bristol в Париж, както и The Plaza и The Pierre в Ню Йорк. " Искахме да създадем получастен хотел, като в действителност красива фамилна резиденция. "

" Антихотел " за свръхбогатите

Това е прекарване, което би било познато, може би даже успокояващо, за ултрабогатите хора по света. След като преминат през основните сини порти и отворят врата от ковано желязо, украсена дискретно с курсив " C " за Chopard, гостите влизат във предверие с висок таван и са посрещнати от камериера на хотела. Няма рецепция, нито подиуми с посетители, които се редят на опашка, с цел да се записват или да изоставен хотела. Само монументална каменна камина от XVIII в., огромно стълбище и, като внимателно мигане към наследството на хотела, апаратура от великански аквамаринови мъниста от муранско стъкло, направена от художника Жан-Мишел Отониел.

Вместо това регистрацията се прави на малко бюро на втория етаж, където общите пространства са подредени като величествено имение: салон, библиотека, бар и скришен салон за пури, въодушевен от китайския жанр, прикрит зад стена от подправени книжни лавици.

На същия етаж се намира и една от перлите в короната на хотела - " Зимната градина ", дневна със стъклен покрив, окъпана в естествена светлина, на фона на мозаечен стенна живопис, който отдава респект на сбирката " Животински свят " на Maison Chopard. С помощта на хиляди полирани скъпоценни камъни, наречени кабошони, тя изобразява екзотична сцена от джунглата с пауни, леопарди, маймуни и пеперуди.

Разположен на няколко минути от градината Тюйлери и Сена, площад Вандом е поръчан от краля-слънце Луи XIV; централната му част е висока колона, издигната от Наполеон I в чест на борбата при Аустерлиц. Това е един от най-бляскавите площади в Париж, където една до друга стоят марки за висши бижута и часовници - Chopard, както и Cartier, Chaumet, Boucheron, Breguet и Jaeger-LeCoultre.1 Площад Вандом може да се похвали и с кралско родословие. Построен през 1723 година от Пиер Перен, секретар на Краля Слънце, фасадите и покривът му са включени в листата на историческите монументи.

Вместо да избере да назова хотела на марката, фамилията избира адреса на постройката - 1 Place Vendôme. - Това, съгласно марката, също по този начин разрешава на предприятието да бъде независимо, без асоциациите, които се свързват с първокласна бижутерска къща.

Неизползването на името Chopard е тактика, която разчупва редиците на Bulgari, един от първите водачи в региона на първокласните фешън хотели, който залага на известността на марката, с цел да запълни хотелските си стаи. Но тя също по този начин е в крайник с Audemars Piguet и Christian Louboutin, които наскоро откриха обекти с разнообразни имена, надлежно Hôtel des Horlogers и Vermelho.

Според Флоран Жирарден, професор по ръководство на първокласни хотелиерски марки в влиятелното бизнес учебно заведение EHL Hospitality Business School в Швейцария, прекосяването от първокласна фешън марка към хотелиерство е естествено. Докато Four Seasons или Ritz може да знаят по какъв начин да обезпечат чудесно обслужване, първокласните фешън къщи са майстори в основаването и предаването на мечтани артикули.

" Исторически видяно, стилните първокласни къщи са компании, които продават фантазии ", споделя Жирарден. " Така че това е разумна стъпка. "

Луксозните прекарвания също надрастват продажбата на първокласни артикули, добави той.Неотдавнашният главен ремонт на постройката, осъществен от дизайнера Пиер-Ив Рошон, лишава четири години. Стените са съборени, таваните са повдигнати, а броят на стаите е понижен на половина (предишният наемател на постройката също е бил хотел), с цел да се основат 10 жилището и пет стаи. Под визията на съпрезидента на Chopard и артистичен шеф Каролин Шойфеле, апартаментът Paraiba (наречен на огърлицата от турмалин Precious Lace Paraiba на стилната къща) се отличава с ръчно бродирани стенни покрития, въодушевени от тропиците. Китайският жанр в стаята Jade включва внушителни лакови произведения, черни, червени и златни мебели, както и въодушевени от азиатската древност решетъчни резби.

Но Appartement Chopard на втория етаж прави още една крачка напред в лукса. Позлатеният апартамент свети с кристални полилеи, окачени на 17-метров таван, мраморна камина и обемен балдахин на леглото, напомнящ за Версай. Цените стартират от 14 000 евро (15 400 щатски долара) на вечер. Обикновените стаи стартират от 1 400 евро (1 540 долара).

Въпреки че в Париж има няколко имения от XVII-XIX век, които са превърнати в бутикови хотели, Le Calvez споделя, че 1 Place Vendôme подвига летвата.

" Нашето позициониране е като антихотел ", прибавя Шойфеле. " Ние няма да бъдем избор номер едно за първите гости на Париж, има доста прелестни хотели, които могат да заемат тази позиция ", сподели той.

" Мисля, че сме по-скоро за някой, който към този момент е видял огромна част от гостоприемството в Париж и търси нова вероятност. "

Източник: CNN

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР