Производителят на лекарства Johnson & Johnson задели 3,9 млрд. долара

...
Производителят на лекарства Johnson & Johnson задели 3,9 млрд. долара
Коментари Харесай

Johnson & Johnson заделя $4 милиарда заради обвинения за причиняване на рак

Производителят на медикаменти Johnson & Johnson задели 3,9 милиарда $ за правосъдни разходи през 2020 година, " свързани най-вече с запаси поради производството на талк и избрани правосъдни съглашения ", сочи последният финансов доклад на компанията.

Компанията е изправена пред 25 хиляди правосъдни каузи от някогашни консуматори на бебешката пудра на колоса, които споделят, че азбестовият талк в продукта им е предизвикал рака, се споделя в заявление за комисията по скъпи бумаги.

Цифрата е съвсем двойно по-висока от плануваните 2,1 милиарда $, които компанията, основана в Ню Брънзуик, Ню Джърси, съобщи, че ще задели за правосъдните каузи през ноември предходната година.

Johnson & Johnson са изправени пред засилен надзор върху сигурността на бебешката си пудра след отчет на Reuters за 2018 година, който откри, че компанията знае от десетилетия за азбеста в талка.

Вътрешните фирмени записи, свидетелски показания и други доказателства демонстрират, че най-малко от 1971 година до началото на 2000-те години суровият талк и готовите прахове на Johnson & Johnson от време на време са били позитивни за дребни количества азбест.

Производителят на медикаменти апелира пред Върховния съд на Съединени американски щати отсъждането да заплати обезщетение в размер на 2,12 милиарда $ на дами от Мисури, които упрекват компанията за причиняване на рак на яйчниците поради азбеста в продуктите ѝ.

През ноември арбитър от щата Ню Йорк подреди на компанията да заплати вреди от 120 млн. $ на двойка Бруклин, откакто дамата упрекна Johnson & Johnson за рака си в резултат на излагане на азбест от потреблението на бебешката пудра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР