Производителят на хранителни стоки Nestle предупреди, че ръстът на продажбите

...
Производителят на хранителни стоки Nestle предупреди, че ръстът на продажбите
Коментари Харесай

Nestle се изправя срещу най-слабия растеж от 20 години насам

Производителят на хранителни артикули Nestle предизвести, че растежът на продажбите през тази година ще бъде най-слабият от към две десетилетия насам.

Опасенията идват на фона на мненията от страна на вложителя Дан Лоеб, че най-голямата хранителна компания в света би трябвало да подмлади бизнеса си, съобщи Bloomberg.

Органичният растеж на приходите ще бъде с по-ниска стойност от половината на прогнозите - от 2% до 4%, оповестиха от компанията.

Междувременно продажбите са се нараснали с 2.3% през първото полугодие, като прогнозите на анализаторите бяха за растеж от 2.7 на 100.

Експерти разясняват, че резултатите са разочароващи, като демонстрират, че управлението не вижда скорошно възобновяване.

В края на юни стана ясно, че американският вложител Дан Лоеб е придобил 3.5 милиарда $ от водача в хранителната промишленост. Тогава специалисти чакаха вложението да усили натиска върху основния изпълнителен шеф Nestle на фона на най-бавния ритъм на напредък за последното десетилетие.

Малко по-късно Nestle разгласи и, че възнамерява назад изкупуване на акции на стойност 20 милиарда франка или 21 милиарда $. Това е и най-голямата сходна стъпка за компанията от 10 години.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР