Производителят на химикали 3M ще започне плащания от третото тримесечие

...
Производителят на химикали 3M ще започне плащания от третото тримесечие
Коментари Харесай

Съдът одобрява споразумение на 3M относно „завинаги химикали“ в системите за обществена питейна вода

Производителят на химикали 3M ще стартира заплащания от третото тримесечие към доста публични системи за питейна вода в Съединени американски щати като част от съглашение за доста милиарди долари за замърсяване с евентуално нездравословни съединения, употребявани в противопожарна пяна и няколко потребителски продукта, сподели компанията.

St. Базираната в Пол, Минесота 3M разгласи в понеделник, че миналогодишното правосъдно съглашение е получило дефинитивно утвърждение от Окръжния съд на Съединени американски щати в Чарлстън, Южна Каролина.

Споразумението изисква изплащания до 2036 година В взаимозависимост от откритото в допълнение замърсяване, изплатената сума ще варира от $10,5 милиарда до $12,5 милиарда.

„ Това е още една значима стъпка напред за 3M, защото ние продължаваме да изпълняваме нашите цели. Окончателното утвърждение на това съглашение и продължаващият прогрес към излизане от цялото произвеждане на PFAS до края на 2025 година ще продължат нашите старания за понижаване на риска и несигурността, до момента в който вървим напред, ” сподели...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР