Производителят на гуми Michelin обявява, че постепенно ще прекрати производството

...
Производителят на гуми Michelin обявява, че постепенно ще прекрати производството
Коментари Харесай

Високи разходи за енергия и липса на конкурентоспособност принуждават Michelin да затвори 3 завода в Германия

Производителят на гуми Michelin афишира, че последователно ще приключи производството в своите фабрики в Карлсруе и Трир в Германия, както и производството на нови гуми и полуготови артикули в Хомбург. Това ще засегне Общо 1532 чиновници. Тези " интервенции " би трябвало да бъдат приключени до края на 2025 година, излиза наяве от известие на компанията.

Според френския колос това решение е обвързвано с възходящата конкуренция на гумите за бюджетни камиони и неналичието на конкурентоспособност на " нашите интервенции в Германия за нашите европейски и експортни пазари ", разяснява компанията.

Michelin заяви още, че ще трансферира центъра за контакт с клиенти от Карлсруе в Полша.

От компанията настояват, че " здравните и геополитическите рецесии " са повишили оперативните разноски, оказвайки " спомагателен напън върху конкурентоспособността на Германия.

Избухването на войната в Украйна и пониженият експорт на газ от Москва оказа изключително отрицателно влияние върху немските производители, които разчитаха главно на сила от съветски източници.

Заводът на Michelin в Карлсруе е най-старият обект на компанията в Германия. Той отваря порти през 1931 година Към момента има индустриален потенциал от 1,1 милиона гуми за леки камиони.

Michelin разгласи и 1400 съкращения на работни места в Съединените щати предишния месец. Друг обект в Германия, в Бамберг, беше затворен през 2019 година
 Goodyear затваря два завода в Германия
Goodyear затваря два завода в Германия

Намаляват се индустриални разноски с цената на 1750 работни места

Наскоро пък американският производител на автомобилни гуми Goodyear Tire & Rubber Co. заяви, че ще спре работата на две индустриални заводи в Германия като част от проект за метаморфоза на бизнеса в района на ЕМЕА (страните от Европа, Близкия изток и Африка).

Заводите във Фюрстенвалд и Фулда ще бъдат затворени, с цел да се понижат индустриалните разноски, което ще докара до загуба на към 1 750 работни места.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР