Производителят на електрически автомобили Тесла (Tesla) обяви днес, че печалбата

...
Производителят на електрически автомобили Тесла (Tesla) обяви днес, че печалбата
Коментари Харесай

Срив в акциите на Тесла след спад на печалбата през първото тримесечие

Производителят на електрически коли " Тесла " (Tesla) разгласи през днешния ден, че облагата му през първото тримесечие се е намалила в сходство с упованията на Уолстрийт, което провокира и срив в акциите на компанията, съобщи Ройтерс.

Чистата облага на основаната в Остин, щата Тексас компания през тримесечието е била 2,51 милиарда $ или 0,73 $ на акция по отношение на 3,32 милиарда $ или 0,95 $ на акция през същото тримесечие на предходната година.

Като се изключат изключителните разноски, " Тесла " заяви за поправена облага от 2,93 милиарда $ или 0,85 $ на акция за интервала

Средните прогнози на анализаторите са били за облага от 0,85 $ на акция, съгласно данните на Ройтерс.

Приходите на компанията за тримесечието са се нараснали с 23,8 на 100 до 23,23 милиарда $ по отношение на 18,76 милиарда $ предходната година.

Шефът на " Тесла " Илон Мъск възобнови през вчерашния ден ценовата война, която стартира в края на предходната година, заявявайки че производителят на електрически коли ще даде приоритет на растежа на продажбите вместо на облага в изискванията на слаба стопанска система.

Компанията е записала най-ниския си тримесечен брутен марж от две години, непокривайки пазарните упования, защото е понижила нападателно цените на пазари, в това число Съединени американски щати и Китай, с цел да подтиква търсенето и да се оправи с възходящата конкуренция.

Мъск, който по-рано бе оповестил, че би желал доставките да доближат 2 милиона транспортни средства, отхвърли да удостовери още веднъж това, само че застана зад формалната цел на компанията за 1,8 милиона доставки.

" Тесла " е отчела общ брутен марж от 19,3 на 100, който е под пазарните упования за 22,4 на 100, съгласно 14 анализатори, интервюирани от " Рефинитив " (Refinitiv).

Автомобилостроителят е записал брутен марж от произвеждане на леки коли от 19 на 100 през първото тримесечие, изключвайки регулаторните заеми, което е спад по отношение на 24 на 100 през предходното тримесечие, съгласно изчисленията на Ройтерс.

В предварителната търговия книжата на " Тесла " вървят с намаляване от над 7 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР