Производителят на една от одобрените в САЩ и заявените в

...
Производителят на една от одобрените в САЩ и заявените в
Коментари Харесай

Johnson & Johnson излезе със становище за случаите на тромбози

Производителят на една от утвърдените в Съединени американски щати и декларираните в Европа ваксини против ковид, Johnson & Johnson, разгласява в петък писмо в New England Journal of Medicine, в което се аргументира, че няма задоволително доказателства за причинно-следствена връзка сред имунизацията на компанията и образуването на кръвни съсиреци при дребен брой пациенти, които са я получили. Писмото идва единствено няколко дни откакто американските здравни управляващи стопираха използването на еднодозовата ваксина против COVID-19 на Johnson & Johnson, откакто стартира следствието на шест случая на пациенти, които са образували кръвни съсиреци, които съгласно откривателите наподобяват „ извънредно редки “. Над 7,2 милиона души в международен мащаб са получили имунизацията към сряда, съгласно информация от компанията.

В формалното си писмо от Johnson & Johnson споделят, че честотата на тези необикновени кръвни съсиреци измежду хората, получили имунизацията, попада в границите на естествената периодичност на това положение измежду популациите от популацията, като съгласно анализаторите на компанията, няма причинно-следствена връзка. Учените от компанията обявиха, че ще продължат да работят в тясно съдействие с регулатори и специалисти за оценка на данните. Ваксината на Johnson & Johnson е единствено една от трите ваксини, които до момента са получили позволение за незабавна приложимост в Съединени американски щати, дружно с имунизациите на Pfizer и Moderna.

Коронавирусната ваксина на Johnson & Johnson не е единствената, която поражда угриженост към образуването на кръвни съсиреци. Ваксината на AstraZeneca, която е утвърдена за приложимост в Обединеното кралство, Европейски Съюз и други райони, също е изследвана за евентуално причиняване на съсиреци. След изследването на съсирването при пациенти, които са получили имунизацията, Европейската организация по медикаментите неотдавна добави кръвните съсиреци като „ доста необичаен непряк резултат “ на имунизацията на AstraZeneca.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР