Производителят на Durex и Nurofen Reckitt Benckiser Group започват да

...
Производителят на Durex и Nurofen Reckitt Benckiser Group започват да
Коментари Харесай

Руснаците остават без презервативи

Производителят на Durex и Nurofen Reckitt Benckiser Group стартират да изтеглят бизнеса си от Русия, написа Лента.ру

Британският производител на домашен химикали, медикаменти и други артикули за фармацефтиката Reckitt Benckiser Group Plc започва процеса на преустановяване на бизнеса и последователното му евакуиране от съветския пазар на фона на събитията в Украйна. Това се показва в изказване на компанията.

От пресслужбата показаха, че се възнамерява бизнесът да бъде трансфериран на трета страна или чиновници на компанията. Представители на Reckitt Benckiser Group Plc увериха, че ще създадат всичко допустимо, с цел да обезпечат равномерен преход на бизнеса към нови притежатели и ще продължат да изплащат заплати и бонуси на чиновниците в Русия. В изказването се показва, че личният състав на компанията в Руската федерация наброява 1,3 хиляди души.

" Интерфакс " показва, че акциите на Reckitt Benckiser по време на търговията в Лондон на 13 април нарастват с 1,6 %. Отбелязва се, че от началото на годината капитализацията на производителя е намаляла с 6,3 %, до 41,8 милиарда паунда.

Reckitt Benckiser създава и популяризира разнообразни артикули допълнително от 200 страни по света, в това число почистващите препарати Vanish и Cilit Bang, болкоуспокояващото Nurofen, бонбонки срещу кашлица и болки в гърлото Strepsils и, несъмнено, презервативите Durex.

По-рано финландската компания Nokia разгласи изтеглянето си от съветския пазар. През последните седмици компанията към този момент спря доставките и стартира да се отдръпва от проучвания и разработки в страната, за в този момент не се възнамерява прекъсването на цялата работа, което компанията счита за „ отговорно “ държание при овакантяване на страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР