Производителят на дрехи H&M е в центъра на расистки скандал

...
Производителят на дрехи H&M е в центъра на расистки скандал
Коментари Харесай

Невиждан расистки скандал разтресе света! Няма да повярвате какво пише на тази блуза на H&M

Производителят на облекла H&M е в центъра на расистки скандал поради рекламата на един от моделите на детското облекло. Това предадоха международни медии. Компанията е упрекната в расова дискриминация заради фотография на пуловер, носен от чернокожо момче. На дрехата написа: " Най-яката маймуна в джунглата ".

Изображението, което неотдавна бе оповестено на уеб страницата на шведския търговец на облекла във Англия, провокира неспокойствие в обществените медии.



" Разбираме, че доста хора са смутени за облика. Ние, които работим в H & M, можем единствено да се съгласим ", споделиха от компанията в изказване пред The Washington Post и прибавиха: " Дълбоко съжаляваме, че фотографията е взета, и също по този начин съжаляваме за действителния щемпел. Ето за какво, освен премахнахме изображението от нашите канали, само че и облеклото от нашата продуктова оферта в международен мащаб ".

Абонати означиха в Twitter, че други блузи от същата линия, в това число една, на която написа " Експерт по оцеляване ", са рекламирани от бели деца.

 View image on Twitter
Музикалният критик Абил Макконън Тесфайе написа: " Събудих се тази заран шокиран и обезпокоен от тази фотография. Аз съм надълбоко афектиран и няма да работя повече с H&M ".

Редакторът от New York Times Чарлз Блоу написа в пост: " H&M, за какво загубихте проклетите си мозъци?!?!?! "

НБА звездата Леброн Джеймс разгласява изменена версия на фотографията в Instagram, нанасяйки картина на короната над истинския щемпел и пишейки насърчителните думи: " Достатъчно за теб и за всичко, което виждам, когато виждам тази фотография. Виждам един млад крал! "

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР