Производителят на автомобилни кабелни инсталации "Язаки България" ще увеличи основната

...
Производителят на автомобилни кабелни инсталации "Язаки България" ще увеличи основната
Коментари Харесай

Японската Язаки обяви публично заплатите в Димитровград

Производителят на автомобилни кабелни съоръжения "Язаки България " ще усили главната заплата на операторите, които работят в най-новия цех на групата в Димитровград, оповестиха от компанията. Дружеството е въвело и "бонус система, която е обвързана с неналичието на отсъствия от работното място - всеки оператор, който съблюдава своя месечен график, получава още 280 лева към главната си заплата ", се показва още в известието на "Язаки ".

Голямата добавка за наличие наподобява нетипична, само че евентуално е подбудена от безпричинните отсъствия и многото болнични листове, които са основен проблем за работодатели в страната. С сходни компликации се сблъскват и други фабрики, които оперират в области с висока безработица и изискват главно ръчен труд.

От 1 март стартовото заплащане в Димитровград става 575 лева бруто, а след 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лева, се показва в особено прессъобщение на сдружението. Увеличението на стартовата заплата е 5% по отношение на досегашното, прецизираха за "Капитал " от компанията.

"Допълнителните придобивки за чиновниците се усилват и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари към този момент е 60 лева В резултат на тези прелюдия приходът на операторите с 6-месечен стаж в "Язаки " стига до 940 лева ", прецизират от сдружението. Това значи малко под 750 млн. лева нето, сочат калкулации на "Капитал ".

Според информацията на чиновниците се обезпечават и безвъзмезден превоз, двустепенно меню в столовата на завода против 50 стотинки и 24-часово здравно обслужване.

Допълнителни 230 лева може да получи всеки работещ, който способства за наемането на нови хора. Програма "Доведи другар " ще бъде дейна до края на май 2018 година и сумата ще бъде получена против сполучлива рекомендация за предопределение.

Официалното разкриване на завода в Димитровград ще бъде през април 2018 година, само че той работи от няколко месеца и към този момент има над 1000 чиновници. Това е третото индустриално дружество на групата в България след тези в Сливен и Ямбол. "Язаки България " е 100% благосъстоятелност на японската Yazaki Corporation. Компанията стартира активност в България през 2006 година и към този момент има над 5500 чиновници в страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР