Производителят на автомобилни кабели и компоненти Язаки спира заводите си

...
Производителят на автомобилни кабели и компоненти Язаки спира заводите си
Коментари Харесай

Производителят на автокомпоненти "Язаки" спира работата в българските си заводи

Производителят на автомобилни кабели и съставни елементи " Язаки " стопира заводите си в Димитровград, Сливен и Ямбол до 5 април 2020 г, оповестиха от компанията. Причините са няколко - разпространяване на ковид, въведените локални и националните здравни разпореждания и ограничения за сигурност, както и прекъсването на производството на коли от страна на доста клиенти на компанията.

Спирането на активността визира към 2470 чиновници в индустриалната база на " Язаки " в Димитровград и към 2000 чиновници в производствата в Сливен и Ямбол. То идва към седмица след митинг на служащите в заводите и четири дни след известие от " Язаки ", че всички ограничения за взети и работата може да продължи.

В световен мащаб над 20 районни индустриални обекта на " Язаки " или са прекратили всички интервенции, или са въвели отчасти прекъсване на активността от този миг до 30 март, споделят от компанията.

Към момента производството на коли в Европа и Китай са спрели съвсем всички огромни концерни - VW Group, BMW, Mercedes, Daimler, Porsche, PSA Group, Renault, Fiat Chrysler Automobiles, Ford, Ferrari, Lamborghini, Nissan и Rolls-Roycе. Предстоят затваряния на мощности също в Съединени американски щати и Мексико.

Наскоро представители на работодателки организации предвидиха, че производителите на авточасти ще бъде сериозна наранени от епидемията от ковид. По данни на Автомобилен клъстър България сега в областта на автомобилната промишленост в страната работят 259 компании, с оборот 6.5 милиарда лв. и ангажирани 65 хиляди души.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (964)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР