Производителят на авиационни двигатели Rolls-Royce ще съкрати до 2500 работни

...
Производителят на авиационни двигатели Rolls-Royce ще съкрати до 2500 работни
Коментари Харесай

Rolls-Royce планира до 2500 съкращения на работни места, за да обнови бизнеса си с „горяща платформа“

Производителят на авиационни мотори Rolls-Royce ще редуцира до 2500 работни места по целия свят в опит да рационализира интервенциите си и да се оправи с годините на незадоволително показване.

Водещата английска инженерна компания, която създава мотори за самолети Boeing (BA) и Airbus, съобщи във вторник, че съкращенията са част от по-широка стратегическа проверка за „ унищожаване на дублирането и обезпечаване на успеваемост на разноските “.

Преструктурирането ще докара до загуба на сред 2000 и 2500 работни места от световна работна мощ от 42 000, което е понижение с към 6%. (Rolls-Royce е обособена компания от Rolls-Royce Motor Cars, напълно притежавано дъщерно сдружение на BMW. Двата бизнеса, носещи името Rolls-Royce, са били част от една и съща компания до 1970 г.)

„ Ние сътворяваме Rolls-Royce, който е кадърен за бъдещето. Това значи по-рационализирана и ефикасна организация, която ще дава на нашите клиенти, сътрудници и акционери “, сподели основният изпълнителен шеф Туфан Ергинбилгич в изказване.

 Реактивен мотор на поточната линия на завода Rolls-Royce в Dahlewitz покрай Берлин, Германия Реактивен мотор на поточната линия на завода на Rolls-Royce в Dahlewitz покрай Берлин, Германия Надя Волебен/Ройтерс

Обновяването е последният опит за смяна на компанията, която се зае да редуцира минимум 9000 работни места по време на пандемията Covid-19, когато търсенето на въздушни пътувания се срина. И по-рано, през 2018 година, компанията възнамерява да редуцира 4600 позиции, с цел да спести разноски.

Ергинбилгич, който стана основен изпълнителен шеф през януари след повече от 20 години в петролния колос BP, беше директен в оценката си за представянето на аерокосмическата и отбранителната компания. В послание към личния състав на Rolls-Royce малко откакто пое кормилото, той разказа бизнеса като „ горяща платформа “, която изостава от основни съперници и унищожава стойност за акционерите.

„ Ролс-Ройс се показва по-слабо за нескончаем интервал “, означи той на годишното заседание на акционерите на компанията през май.

„ Генерирането на парични средства е незадоволително и дългът ни към момента е прекомерно висок. Твърде огромна част от нашата брутна облага просто покрива нашите режийни разноски и лихвени заплащания.

Erginbilgic употребява адреса, с цел да разгласи „ стратегия за промяна “, която ще сътвори „ ефикасен бизнес с конкурентна разходна база “, без да разказва в детайли въздействието върху чиновниците.

Съгласно проекта, оголен във вторник, личният състав, работещ по сигурността на продуктите и инженерните стандарти ще бъде единен в един екип, а бек-офис функционалностите, като финанси, правни и човешки запаси, също ще бъдат обединени. Основният ремонт ще накара основния софтуерен шеф Грация Витадини да напусне бизнеса през април 2024 година

„ Това е още една стъпка от нашето дългогодишно трансформационно пътешестване за създаване на високоефективен, конкурентен, устойчив и възходящ Rolls-Royce “, сподели Ергинбилгич.

Инвеститорите приветстваха измененията, вдигайки акциите с повече от 2% в утринната търговия, макар че по-късно понижи тези облаги. Акциите се покачиха с повече от 200% през последната година, което ги прави най-добре представилите се в лондонския FTSE 100, съгласно Виктория Шолар, началник на вложенията в онлайн капиталовата платформа Interactive Investor.

„ Нещата не биха могли да вървят доста по-добре за Erginbilgic “, сподели тя в записка във вторник, акцентирайки „ внезапния скок “ на облагата през първото полувреме. „ Планът му за промяна се развива добре с възстановяване на интервенциите, възобновяване на интернационалните полети след пандемията и увеличени разноски за защита. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР