Производителят на алкохолни напитки - ВП Брандс Интернешънъл, бившият Винпром

...
Производителят на алкохолни напитки - ВП Брандс Интернешънъл, бившият Винпром
Коментари Харесай

Бившият Винпром Пещера“ иска да закупи най-големия производител на оцет в България

Производителят на алкохолни питиета - " ВП Брандс Интернешънъл ", някогашният " Винпром Пещера ", желае да закупи най-големия производител на естествен и органически оцет на българския пазар - " Веда ". Това излиза наяве от последното решение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) след изработен обстоен разбор на пазара.

" ВП Брандс " има дългогодишно наличие на българския пазар за високоалкохолни питиета и виновност. Освен това оперира на над 80 пазара по света. От началото на 2022 година компанията е на пазара и с нискоалкохолни питиета от вида " ready to drink ", станали известни в последните години.

Производителят с към 75 години история зад тила си, има 8 завода на в страната и регистрира 80% растеж на продажбите за последните 5 години.

" Веда " е учредена преди близо 30 години и има индустриална база край Плевен.

Справка в Търговския указател демонстрира, че за 2021 година компанията има продажби за малко над 6 милиона лв., осъществени в България и страните от Европейски Съюз. Нетната облага за предходната година пораства непретенциозно до малко над 1.1 милиона лв..

От прегледа на антимонополния регулатор излиза наяве, че се чака концентрацията да окаже влияние върху националния пазар на произвеждане и продажба на едро на бутилиран оцет и заместители на оцета в България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР