Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара

...
Производителят MixBin Electronics предприема доброволни мерки по изтегляне от пазара
Коментари Харесай

КЗП: Спрете да купувате тези китайски калъфи, опасни са! 13-годишно дете е получило големи изгаряния

Производителят MixBin Electronics подхваща доброволни ограничения по евакуиране от пазара на калъфи за iPhone от марката Victoria`s Secret заради риск от пострадване. Информацията за акцията е постъпила в Комисията за отбрана на потребителите по системата за продан на известия за рискови артикули на територията на Европейския съюз RAPEX.  Калъфът съдържа алкохол с брокат от искра и звезди сред два пласта от транспарантна пластмаса. При пръсване или строшаване, наличието би могло да изтече и да провокира зачервяване, инфектиране и обриви, разясняват от КЗП.

По-продължителен контакт с кожата може да докара и до изгаряне от химикалите. Следва да се има поради това, че спецификата на прилагане на продукта допуска той да бъде в непосредствена непосредственост до лицето и тялото или в джоба на потребителя. Освен това, въпреки че не е играчка, продуктът е прелъстителен и за децата.

Компанията разгласи мярката, откакто са постъпили недоволства за казуса в международен мащаб. Известен е случай с 13-годишно дете, след който се наложило здравното лекуване на няколко изгаряния, най-голямото от които е почти 4,5 см. Два месеца по-късно следите са още забележими и не е несъмнено дали ще останат трайни белези, споделят още от КЗП.

Калъфите са направени в Китай. Експертите предизвестяват клиентите неотложно да спрат използването на продукта и да се свържат с компанията, която го продава, с цел да получат назад парите си. Предупредителната информация и известието за изземването е оповестена на уеб страницата на компанията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР