Производителката Наташа Вълкова си прави евтина реклама на гърба на

...
Производителката Наташа Вълкова си прави евтина реклама на гърба на
Коментари Харесай

Жестока измама с лекарството за рак „Натанал”

Производителката Наташа Вълкова си прави евтина реклама на гърба на пациентите, недоволстват лекари.

Още по тематиката: Професор Галина Куртева: “Лекарството ” от чесън против рак е машинация и не лекува

И истинското известие за препарата:  Българка сътвори лек против рак. Вече го има в аптеките

Онкоболните у нас луднаха по чесъна, откакто бизнес дамата Наташа Вълкова съобщи в телевизионния ефир, че победила най-страшната болест с препарата „ Натанал ”, който сама създава в дребен завод без какъвто и да било лекарски контрол. Вчера телефоните за онлайн поръчки прегряха, аптеките бяха заринати със поръчки, а родните експерти скочиха против следващото „ знамение ”.

Според тях, възползвайки се от страха и болката на раковоболните пациенти, предприемчивата дама съумява да генерира основни облаги и да прецака антитуморната терапия на доста от техните пациенти. „ Натанал ” е най-обикновен извлек от чесън, който се продава от хитрата търговка за към 10 лв.. Реалната му цена не надвишава 50-60 стотинки, най-вече излиза опаковката. Само за дни са продадени десетки хиляди опаковки, тъй че производителите са спечелили над 150 000 лв., твърди източник на „ Всеки ден ”. Естествено, отварата по никакъв метод не може да лекува рак.

От известно време насам предприемчивата Наташа Вълкова споделя по медиите, по какъв начин е съумяла да пребори подлото заболяване, което атакувало костите й. „ Започнах да опитвам в отчаянието си да намеря нещо за себе си да пия. Търсих, четох и разбрах, че чесънът има способността да забавя размножаването на раковите кафези ”, показа дълбокомислено тя през вчерашния ден в ефира на Нова телевизия. Била лекар на науките с тапия от Киевския държавен университет. Не отричала смисъла на обичайна медицина, само че вярвала,че точно чесновият сок я е избавил от гибелта. Пълен парадокс!

„ Пациентите би трябвало да са наясно, че приемайки сходни хранителни добавки, компрометират лекуването си. Или другояче казано, в случай че човек приема биологично дейни субстанции и противотуморни лекарства, те се конкурират в организма за плазмените белтъци, които транспортират дейните съставки. Практически това пречи на част от медикаменти да си свършат работата и по този начин обезсмислят лечението си ” , изясни през вчерашния ден доцент Асен Дудов от университетска болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ ”, който е и народен съветник по здравна онкология.

Негови сътрудници напомнят, че и преди години са ставали очевидци на такива чудодейни илачи. Периодично се появявали хранителни добавки и национални способи за лекуване. Сред най-популярните са котешките нокти, изпражненията от скален орел, прясната кръв от костенурки и даже утринната урина на индивида. „ Решението, по какъв начин да се лекува даден пациент с онкологично заболяване е здравно. Моят съвет е, преди човек да приема някаква хранителна добавка, да се посъветва със експерт.

Наистина с тази работа смешка не трябва, разяснява тематиката и Жени Адърска, ръководител на Асоциацията на пациентите с онкологични болести. Според нея тези хора се опасяват от химео или лъчетерапията и по тази причина имат вяра, че е нужно да прибавят шипка „ знамение ”. На процедура, подведени от опцията да „ излекуват рака ” с чесън, хиляди хора евентуално ще спрат лекуването си.

Потърсени за коментар, от Български фармацевтичен съюз отхвърлиха да вземат отношение по въпроса с хранителната добавка от чесън. Компетентните органи били в Изпълнителната организация по медикаментите, от където обаче също останаха безмълвни по проблема. Министерство на здравеопазването даде обещание да излезе със мнение в границите на 14 дни. Очаква се и прокуратурата да стартира следствие, с цел да се откри дали на процедура Наташа Вълкова не прави закононарушение.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР