Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.

...
Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.
Коментари Харесай

Борисов: Подкрепяме свободното пътуване на ваксинираните срещу коронавирус

" Производителите на ваксини би трябвало прецизно да съблюдават договорите за доставки. С сътрудниците от Европейския съвет сме единомислещи, че би трябвало да сме оптимално твърди и да пожелаеме от фирмите полагащите ни се количества в период ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, оповестиха от Министерски съвет.

Припомняме, че както и дефицитът на ваксини и вероятното въвеждане на зелени паспорти, които дават специфични права на към този момент имунизираните или преболедували. България също е измежду страните, които ппдкрепят безпроблемното пътешестване на такива хора.

Ние, страните членки, прецизно сме спазвали договорите, прецизно сме дали пари, с цел да създадат съответните изследвания и да основат имунизацията ", безапелационен бе Борисов и добави, че напъните за увеличение на индустриалния потенциал би трябвало да продължат.
 Европейският съвет разисква Covid ограниченията и сигурността в четвъртък и петък
Европейският съвет разисква Covid ограниченията и сигурността в четвъртък и петък

Ваксини, имунизационни паспорти и съдействието с НАТО

Министър-председателят коридори за предпазените от COVID-19 жители като в това време се запазят персоналните им данни. А хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват. Борисов поддържа и основаването на европейски портал, посредством който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде опция жителите да се върнат по-бързо към естествения живот и пътуванията. " Разбира се, това може да влезе в деяние единствено, когато всички искащи европейски жители са получили ваксина. Така, че с обединени старания всички страни членки сега поставят големи старания да се измъкнем от пандемията ", акцентира той.

Премиерът Борисов добави, че общият европейски метод в борбата с COVID-19 все още дава извънредно положителни резултати, а имунизиране е най-хубавото, което е направил, Европейският съюз. " Не си представям, в случай че всяка страна членка трябваше независимо да договаря и доставя ваксини, по какъв начин щяхме да се оправим, изключително в конкуренцията на страни като Съединени американски щати, Бразилия, Израел, Англия ", добави Борисов. Министър-председателят посочи, че би трябвало да има взаимност и да бъдат подкрепени и други страни като тези от Балканите и от Африка, само че по най-бързия метод първо би трябвало да се имунизира европейското население.

Премиерът Борисов посочи, че макар рестриктивните мерки в другите страни, там броят на инфектираните продължава да бъде висок. Докато в България ограниченията са демократични и в същото време ефикасни. " С дисциплинираност, отдалеченост, приемливост ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме ограничения в резултат на това, че нашите индикатори са много по-добри от всички страни, които са с цялостен локдаун ", означи министър председателят Борисов и добави: " Вярвам в интелигентността на българина, в неговата опция самичък да преценя, оставяме свободата на решение на всеки един човек ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден здравният министър на ваксини и извиненията на производителите. " Уважаеми представители на AstraZeneca, дано да съм пределно явен, нямаме потребност от вашата вежливост, а от ваксини. Нека ангажиментите да се съблюдават. На тази бази ние вършим всичко, което сме постигнали до този миг ", съобщи Ангелов. С 60% е понижен проектът за доставка на имунизациите на AstraZeneca до август месец. " Неприятно сме сюрпризирани от следващата неспазена сделка от формата, която трябваше да достави оксфордската ваксина ", сподели Ангелов.

Той изброи обстоятелствата: 117 000 дози пристигнали на 22-ри февруари, с 33 000 по-малко от поетия ангажимент за доставка през февруари , на 15 февруари е имало осведомени, че до края на месеца ще има две доставки от 87 000 и 54 000 дози, само че в страната ни няма да постъпи нито една от тези доставки.

" Астра зенека " няма да извърши уговорката си за над 147 000 дози до края на февруари, имахме информация, че на 1 март ще получим 52 000 ваксини, а не 142 000, както бе дадено ", посочи Костадин Ангелов. Светлината на тунела по думите на Ангелов към този момент е имунизацията на Johnson & Johnson. " Когато пристигна имунизацията, която е аденовирусна, ще ни помогне за построяването на тактика за имунизация с този вид ваксина ", съобщи министърът. Намираме се в международна рецесия, би трябвало да има оперативни решения, които би трябвало да бъдат незабавни ", сподели още здравният министър.

На фона на растеж на новозаболелите
 Костадин Ангелов: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини
Костадин Ангелов: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини

С 60% е понижен проектът за доставка на имунизациите на AstraZeneca до август

Припомняме, че преди ден стана ясно, че Още на 14 февруари министър председателят Бойко Борисов съобщи, че На вчерашното съвещание на Министерския съвет той удостовери, че, а от 1 април ще проработят и нощните заведения. Освен да приготви обектите за отваряне, пред сектора стои още едно предизвикателство - Над 35 000 души и то дипломиран личен състав, трайно са напуснали бранша. Данните са на Министерството на труда и обществената политика.

. Това обявиха от Българската асоциация на заведенията у нас и Сдружението на заведенията в България в своя позиция до медиите. Ние, като браншови асоциации в областта на ресторантьорския и развлекателен отрасъл, имаме за цел само да предлагаме способи и разновидности за подобряването на бизнес средата в бранша. Функциите, въздействието и опциите ни не разрешават да се произнасяме по тематики, които не са от нашия сектор на дейности , показаха от двете организации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР