Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.

...
Производителите на ваксини трябва стриктно да спазват договорите за доставки.
Коментари Харесай

Борисов пред Евросъвета: Вярвам в интелигентността на българина, оставяме му свобода

„ Производителите на ваксини би трябвало прецизно да съблюдават договорите за доставки. С сътрудниците от Европейския съвет сме единомислещи, че би трябвало да сме оптимално твърди и да пожелаеме от фирмите полагащите ни се количества в период “ - това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в края на първия ден от видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Ние, страните членки, прецизно сме спазвали договорите, прецизно сме дали пари, с цел да създадат съответните изследвания и да основат имунизацията “, безапелационен бе той и добави, че напъните за увеличение на индустриалния потенциал би трябвало да продължат.

" Приветствам основаването на бързи коридори за предпазените от COVID-19 жители. В същото време обаче е значимо хората, които не са се ваксинирали, да не бъдат ограничавани да пътуват ", уточни министър председателят.

Борисов изрази положително мнение във връзка с основаването на европейски портал, посредством който да се координира информацията, а това от своя страна ще даде опция жителите да се върнат по-бързо към естествения живот и пътуванията.

„ Разбира се, това може да влезе в деяние единствено, когато всички искащи европейски жители са получили ваксина . Така, че с обединени старания всички страни членки сега поставят големи старания да се измъкнем от пандемията “, акцентира той.

Премиерът добави, че общият европейски метод в борбата с COVID-19 все още дава извънредно положителни резултати, а имунизиране е най-хубавото, което е направил Европейският съюз.

Не си представям, в случай че всяка страна членка трябваше независимо да договаря и доставя ваксини, по какъв начин щяхме да се оправим, изключително в конкуренцията на страни като Съединени американски щати, Бразилия, Израел, Англия “, сподели Борисов.

Той посочи, че би трябвало да има взаимност и да бъдат подкрепени и други страни като тези от Балканите и от Африка, само че по най-бързия метод първо би трябвало да се имунизира европейското население.

Премиерът съобщи още, че на фона на локдауна и рестриктивните мерки в другите страни, там броят на инфектираните продължава да бъде висок, до момента в който в България ограниченията са демократични и в същото време ефикасни.

„ С дисциплинираност, отдалеченост, приемливост ще се върнем към нормалността. Ние продължаваме да облекчаваме ограничения в резултат на това, че нашите индикатори са много по-добри от всички страни, които са с цялостен локдаун “, означи Бойко Борисов и добави: „ Вярвам в интелигентността на българина, в неговата опция самичък да преценя, оставяме свободата на решение на всеки един човек “.



Обща поддръжка за дигитален имунизационен паспорт

Повечето европейски водачи са изразили поддръжка за дигитален имунизационен паспорт, който да дава отговор на общи критерии за достъп до страните-членки и да служи за отваряне на общностите, заяви в това време дипломатически източник от Европейски Съюз, представен от БНР.

Над 20 от тях, които към този момент са се изказали на видеоконференцията, са настояли да бъдат заложени критерии като имунизиране, негативни проби или имунитет.

Лидерите за пледирали за по-категоричен метод за възбрана на фармацевтичните сдружения да изнасят продукцията си, в случай че не съблюдават уговорките си.

Те са призовали и за контракт за пандемиите, който да бъде възложен на Общото заседание на Световната здравна организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР