Производителите на полупроводници в САЩ ще се сблъскат с недостиг

...
Производителите на полупроводници в САЩ ще се сблъскат с недостиг
Коментари Харесай

В полупроводниковата индустрия в САЩ ще има недостиг на около 67 000 работници към 2030 г.

Производителите на полупроводници в Съединени американски щати ще се сблъскат с дефицит на към 67 000 служащи към 2030 година, съгласно данните от изследване, огласени през днешния ден и представени от Ройтерс. 

Броят на заетите в това софтуерно произвеждане се чака да нарасне до 460 000 души до края на това десетилетие при към 345 000 души през тази година.

Образователната система на Съединени американски щати обаче няма да може да сътвори задоволително квалифицирани служащи за потребностите на американската промишленост за чипове, в случай че продължи да се развива с тези темпове, сочат данните от изследването, извършено от Асоциацията на полупроводниковата промишленост (SIA) и консултантската компания " Оксфорд икономикс " (Oxford Economics).

Резултатите от проучването идват на фона на напъните на управляващите в Съединени американски щати да разширят производството на полупроводници в страната, показва Ройтерс. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа на 9 август предходната година закон, с помощта на който се обезпечават десетки милиарди долари под формата на дотации и данъчни облекчения за развиването на тази софтуерна промишленост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР