Производителите на бутилирана вода в Европа си поставиха за цел

...
Производителите на бутилирана вода в Европа си поставиха за цел
Коментари Харесай

Производителите на бутилирана вода в Европа търсят как да увеличат рециклирането

Производителите на бутилирана вода в Европа си сложиха за цел да покачат събираемостта на пластмасовите бутилки от 60 % до 90 % до 2025 година, с цел да се понижи замърсяването и да се реализира по-голямо преработване, съобщи " Ройтерс ".

Нашите опаковки през днешния ден са част от неприемливото събитие замърсяване наред с други изхвърлени предмети, уточни в известие Европейската федерация за бутилирана вода.

Организацията, която показва националните асоциации и няколко огромни компании, означи, че новата цел на бранша е да събира 90 % от всички бутилки от полиетилен терефталат (PET) до 2025 година приблизително в Европейски Съюз.

Близо 60 % от този вид бутилки в този момент се събират за преработване, като има огромни разлики при обособените страни. Федерацията не посочи по какъв начин тъкмо ще бъде реализирана поставената цел, а също по този начин не уточни какви ще бъдат разноските, отбелязва " Ройтерс ".

Някои страни като Германия вкарват високи депозити за бутилките, с цел да насърчат преработването. Англия възнамерява тази година да вкара скица да възобновяване на депозит при предаване на бутилки за еднократна приложимост.

Федерацията ще работи и с преработвателния бранш, с цел да употребява минимум 25 % рециклиран полиетилен терефталат за бутилките си за вода до 2025 година приблизително за Европейски Съюз. Организацията добави, че приблизително един жител на Европейски Съюз пие към 110 литра бутилирана вода годишно. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР