Производителите на автомобили ще трябва да поставят черна кутия във

...
Производителите на автомобили ще трябва да поставят черна кутия във
Коментари Харесай

Новите автомобили вече ще разполагат с черни кутии

Производителите на коли ще би трябвало да слагат черна кутия във всички нови модели от през днешния ден (6.07). Подобно на тези на самолетите, кутиите ще записват историята на злополуките.
Устройството ще стои под скоростната кутия сред двете предни седалки.
Голяма част от новите коли са оборудвани с сходни черни кутии. Регламентът, който е признат от Европейската комиписия и влиза в действие от през днешния ден, вменява задължението на производителите да вменяват сходни записващи устройства във всички нови коли. От днешна дата това се отнася за всички нови модели, а от юни месец 2024 година - за всички нови коли. Това изясни в ефира на Би Ти Ви Мартин Танчев, лицензиран специалист, който ще събира информацията от тези кутии.
Извличането на информация трае 10-15 минути според от марката на автомобила. Става въпрос за информация за ПТП, дата и час на събитието, градус на завиване, изменение на скоростта назад и странично по посоката на придвижване, описа още Танчев.
В старите коли не се планува опция да се инсталира такова устройство. Затова ползвателите на нови коли, създадени през юли 2022 година, може и да имат такова устройство в автомобила.
Няма метод сходно устройство да не помогне, тъй като това устройство оказва помощ освен като разбор, само че служи като доста добра база за предварителна защита против повторение на сходни събития. Това е една чудесна насочна точка и за бъдещите изкуствени интелекти, счита Иван Шопов, специалист от Българската асоциация на потърпевши при произшествия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР