Производителите на автомобили и SEAT S.A. обявиха плановете си да

...
Производителите на автомобили и SEAT S.A. обявиха плановете си да
Коментари Харесай

Volkswagen и SEAT влагат €10 милиарда в най-голямата корпоративна инвестиция в историята на Испания

Производителите на коли и SEAT S.A. оповестиха проектите си да трансфорат Испания в мека на електромобилното произвеждане в Европа.

Двете компании дружно със своя сътрудници ще влагат колосалните 10 милиарда евро в действия, чиято съществена задача ще бъде обезпечаването на бъдещето произвеждане на електрически автомобили и батерийни детайли за тях. Това е и най-голямата индустриална инвестиция в икономическата история на страната.
 Надпреварата с Tesla: Volkswagen ще строи цех за електрически автомобили за $2 милиарда
Надпреварата с Tesla: Volkswagen ще строи цех за електрически автомобили за $2 милиарда

Един от създаваните в новата фабрика модели ще е Volkswagen Trinity

Инвестицията планува основаването на гигафабрика за акумулатори в град Сагунто, който се намира на 30 км от Валенсия и има едвам 65 000 поданици. Строителството й ще стартира през първото тримесечие на 2023 година и ще сътвори повечме от 3000 работни места. Домакин на оборудването ще бъде бизнес паркът в града Park Sagunt, като то ще заеме повърхност от 200 хектара.

Фабриката ще разполага с годишен потенциал от 40 GWh, като ще доставя с акумулатори заводите на групата Volkswagen в Марторел и Памплона. Самите фабрики от своя страна ще стартират производството на електрически коли. Фабриката ще се снабди и със слънчев парк с размери от 250 хектара, който ще се намира единствено на 10 км от нея и ще обезпечи 20% от нужната сила.

" Групата на Volkswagen, SEAT S.A. и испанското държавно управление споделят обща визия: да трансфорат Испания в европейски хъб за електрическа подвижност ", сподели Херберт Дийс, основен изпълнителен шеф на немския производител.

Фабриката ще бъде третата от планувани общо шест за изграждане в Европа. Конкретната инвестиция в нея възлиза на 3 милиарда евро, като още 5 милиарда евро ще вложи производителят SEAT в създаването на електрически модели коли и пригодяването на производството за тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР