Производителите на Android устройства обмислят вграждане на технология, подобна на

...
Производителите на Android устройства обмислят вграждане на технология, подобна на
Коментари Харесай

Разпознаването на лица ще стане масово в смартфоните

Производителите на Android устройства обмислят вграждане на технология, сходна на Face ID

Освен че разпознава потребителя, разпознаването на лица в смарт телефоните прокарва пътя на допълнената действителност

Скенерите на разположение се обрисуват като идната всеобща функционалност на смарт телефоните, счита известния анализатор Минг-Чи Куо от KGI Securities. Новата мода идва с оповестения неотдавна iPhone X, който има тази новаторска характерност.

В момента производителите на смарт телефони с Android изследват интензивно опциите за вграждане в своите устройства на системи за различаване на лицата на потребителите, сходни на Fce ID в юбилейния айфон, твърди Минг-Чи Куо, представен от AppleInsider.com.

В същото време, ултразвуковите скенери на пръстови отпечатъци, които могат да се скрият под екрана, губят новост и към този момент не са забавни за производителите. Самата Apple се отхвърли от създаването им, поради механически проблеми.

3D идентификацията, въпреки това, освен разпознава лицата на потребителите за гарантиране на тяхната сигурност в приложенията, само че, още по-важно – разрешава основаване на занимателни мимики, сходни на Apple Animoji, и по този начин се явява основен фактор за развиване на допълнената действителност.
още по тематиката
Именно затова, производителите на смарт телефони са подготвени да похарчат немалки средства, с цел да оборудват своите устройства със съответните съставни елементи и технологии за лицево различаване, уверен е анализаторът на KGI Securities.

По негови данни, търсенето на технологии за триизмерно сканиране на лицата на потребителите се е утроило след анонса на iPhone X на 12 септември т.г. Новият смарт телефон на Apple към момента не е излязъл на пазара, като се чака това да стане до края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР