Производителите на алуминий ще трябва да създадат допълнителни мощности за

...
Производителите на алуминий ще трябва да създадат допълнителни мощности за
Коментари Харесай

Рязко понижение на запасите от алуминий прогнозира Rio Tinto


Производителите на алуминий ще би трябвало да основат спомагателни мощности за размразяване отвън Китай, защото запасите от метала внезапно ще намалее през идващите 2-3 години, предвижда шефът на алуминиеви интервенции към Rio Tinto Алф Барриос. „ Отчитаме изключително мощни темпове на растеж на търсенето на алуминий. Много се надяваме, че в бъдеще Китай ще стане чист експортьор на алуминий със значителен превес в интерес на експорта, макар че и в този момент се вижда, че алуминиевият бранш в Китай става по-балансиран “, споделя Барриос в изявление за организация Bloomberg.
Запасите от примитивен алуминий, проследяван през Лондонската борса на метали (LME) през юли-септември бележат намаляване за второ следващо тримесечие, като през септември равнището падна до минимума от 2007 година
Експертите от Goldman Sachs считат, че пазарът се отнася прекомерно умерено към евентуалните опасности, свързани с намаляването на запасите от алуминий. През идващите няколко години запасите от метала може да паднат до рекордно ниски равнища, счита Барриос.
„ В Китай, както и преди има аварийни мощности за произвеждане на алуминий и те ще бъдат задействани при растеж на търсенето на метала. Сега е преломният миг, който може да промени наклонността във връзка с мощностите за размразяване на алуминий отвън Китай “, счита той. По думите му, Rio Tinto има добра опция, с цел да се възползва от откриващите се благоприятни условия в бранша. Компанията, по думите му, към този момент работи по разширение на мощностите за размразяване в Квебек, Канада.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР