Производителите ги доставят с по 4. Инструментът, използван от спасилия

...
Производителите ги доставят с по 4. Инструментът, използван от спасилия
Коментари Харесай

Само 1 чук за чупене на прозорци имало в рейса-ковчег

Производителите ги доставят с по 4. Инструментът, употребен от избавилия се Сюлеймани, бил открит отвън автобуса
Само 1 чук за чупене на прозорци е имало в рейса ковчег, научи “24 часа ” от участници в следствието. Точно този инструмент е употребявал един от избавилите се - Лулзим Сюлеймани, с цел да разбие задния прозорец на рейса, благосъстоятелност на македонската туристическа компания “Беса транс ”.

Всеки рейс би трябвало да има най-малко 4 чука за спешно разтрошаване на прозорци. Те са ситуирани на стъклата от двете страни на вторите седалки зад водача, както и предпоследните места в автобуса. Там са и най-лесните за чупене стъкла. Различните производители могат да сложат и спомагателни чукове над 4-те.

В случая със злощастния рейс проверяващите са разкрили единствено чука, употребен от Сюлеймани. Той е бил отвън машината. В началото предположили, че е допустимо другите 3 инструмента да са изгорели. При огледа обаче не са открити части метал, които да наподобяват формата на желязото, изковано за чук.

Вероятно поради неналичието на чукове хората, струпали се на втората врата на рейса, не са съумели да счупят прозореца и да се измъкнат. Вратата е била блокирана от мантинелата и не е имало опция да се отвори. Все още не е изяснено кое е първото - злополуката или пожарът. Както “24 часа ” заяви, парче от гума е намерено на метри преди мястото на случая. Очевидец обаче е разказал, че е видял автобусът да гори преди злополуката. Водещата версия, че в машината е возено в допълнение гориво, което се е възпламенило, остава. То било взето, тъй като поради обезценяването на турската лира литър излиза към 1,33 лева, до момента в който у нас и в районен съд Македония се търгува за 2,40 лева

След приключването на аутопсиите станало ясно, че няма жертви от самата злополука. В гърлата и трахеите на починалите са открити сажди, което значи, че са дишали, когато е лумнал огънят.

Освен седемте избягали през прозорците, осми човек се избавил, откакто на почивката към 20 минути преди злополуката се трансферирал от рейса ковчег в различен от останалите 4 автобуса. Потърсени от “24 часа ”, от компанията “Беса транс ” в началото отхвърлиха коментар, а по-късно не отговаряха на позвъняванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР