Производители на плодове излязоха на протест край Пловдив и блокираха

...
Производители на плодове излязоха на протест край Пловдив и блокираха
Коментари Харесай

Производители на плодове блокираха пътя Пловдив - Карлово в знак на протест

Производители на плодове излязоха на митинг край Пловдив и блокираха с тежка техника пътя за Карлово и с. Калояново.

Те са недоволни от понижението на средствата по схемата " Обвързана поддръжка " и закъснялото им погашение в миг, в който разноските на производството им се усилват.

Протестиращи упорстват за погашение на компенсации за вредите от градушките от предходната година. Твърдят още, че страната приоритизира животновъдите в някои типове подкрепяне и това води до опълчване на двата бранша.

Подробности вижте в директното включване на Николай Райшинов.

" Не сме съгласни с това, че ще понижава най-важната ставка - обвързаната поддръжка с 30% спрямо предходната година. Има опит да се опълчват двата бранша растениевъдство и отглеждане на животни и това не трябва да става. Всички работим, с цел да произвеждаме значими хранителни артикули за хората. " - сподели Цветан Цеков от Национална браншова камара " Плодове и зеленчуци "

" Крайно време е парите към този момент да се разпределят на база на същински потребности, а не на това кой бранш е по-близо до властта и кое лоби е по-силно. " - съобщи Тодор Джиков от Национална асоциация на картофопроизводителите в България

Снимки: Николай Райшинов











Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР