Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от

...
Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от
Коментари Харесай

След Нова година цената на тези продукти ще стане златна

Производители на оранжерийни зеленчуци се надяват на енергийна помощ от страната. Те сигнализират и за значителен скок в цената на продукцията след Нова година. Веселин Велев отглежда 50 дка оранжерийни зеленчуци. Тази година ще засее семената по-късно от нормалното, с цел да спести разноски, оповестява Българска национална телевизия.

" Миналата година сяхме семките по това време - декември по средата, в този момент ще сеем януари по средата. Гледаме тази година малко по-назад да изтеглим производството, да имаме по-малко опасности, по-малко средства за отопление, тъй като те са най-голямото перо в оранжерийния бизнес ", сподели Веселин Велев.

В оранжерията му само за един декар отоплението излиза сред 12 000 и 20 000 лв.. За да се реши казусът, се надява на помощ от страната.

" Както и нашите разноски са доста, и помощта не би трябвало да е една, би трябвало да са няколко помощи. Няколко от тях получихме, в този момент се надяваме да получим и за отопление ", добави той. Заради всички разноски прогнозите са, че през идната година цените на краставиците и доматите ще се покачат.

" И домата, и краставицата няма да са под 5-6 лева ". До крайния консуматор цената им ще се увеличи още. Зеленчуците от новата годишна продукция се чака да достигнат до 8 лева за кг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР