Производители на хранителни продукти от планински райони, ще могат да

...
Производители на хранителни продукти от планински райони, ще могат да
Коментари Харесай

Храни, произведени в планината, ще имат специален етикет

Производители на хранителни артикули от планински региони, ще могат да значат това събитие със специфичен етикет. Те ще бъдат вписвани в специфичен указател към Агенцията по храните, а процедурите ще са безвъзмездни за тях. Това планува план на разпоредба, показан от Министерството на земеделието за публично обслужване.

Проектът на нормативен акт е разследване от европейските регламенти.

Зам.-министърът на земеделието Янко Иванов заяви пред производители в Смолян, че терминът за качество " планински артикул " се употребява за изложение на артикули от растителен и скотски генезис, в това число и пчелни артикули, създадени и модифицирани в планински региони. Понятието може да се употребява и при осъществяване на директни доставки на непреработени артикули от скотски генезис от производители, регистрирани по реда на Наредба №26 от 14 октомври 2010 година за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис.

За да се получи етикет за месото, животните следва да са прекарали минимум последните две трети от живота си в планински регион.

Предлага се контролът върху използването на термина " планински артикул " се прави от Българската организация по сигурност на храните на всеки стадий от производството, преработката и дистрибуцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР