Производители на храни призоваха потребителите да не се притесняват. Храна

...
Производители на храни призоваха потребителите да не се притесняват. Храна
Коментари Харесай

Производители: Имаме храни за две години напред

Производители на храни приканиха потребителите да не се тормозят. Храна и то българска има задоволително и място за суматоха няма, сподели министърът на земеделието Десислава Танева. Всяко презапасяване би могло единствено да повлияе върху бюджета на семействата.
Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева излезе пред публицисти в Министерски съвет с представители на питателните производители в България. Тя сподели, че българските производители на храни са конкурентоспособни и тяхното произвеждане задоволява вътрешното ползване като размери, даже да няма годишна продукция.

Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Няма никакво съображение за каквото и да било терзание в тази посока. Аз се веселя, че без значение от компликациите и всичко, което се случва в годините след 2007 година, когато станахме пълноправни членове на Европейски Съюз, нашата хранителна промишленост пораства като размери, като хранително многообразие, като принос в растежа на нашата стопанска система.

Министърът сподели, че страната ни заема за 2019 година 11-то място по износ на пшеница. Наличността сега е 1,7 млн. тона. Тя може да задоволи популацията за повече от 1 година за всички потребности - за самун и хлебни произведения и за фуражи. Наличността на царевица на България е над 2 млн. тона. С нея популацията може да издържи и над 2 години, при изискване, че няма годишна продукция.

В предприятията за произвеждане на олио има суровина за произвеждане на олио за 3 месеца, половината от което единствено ще е належащо за вътрешно ползване.

От сектора на хлебопроизводството оповестиха, че има първични материали за самун и хлебни артикули за най-малко 2 години. Млечни артикули също има задоволително, увери ръководителят на Съюза на млекопреработвателите.

Сектор месопреработка е обикновено запасен.

Има и задоволително създадени количества консервирани плодове и зеленчуци.

Българската безалкохолна промишленост и промишлеността за бутилирана вода разполага с нужните запаси да отговори на потреблението.

Храна и то българска има задоволително и място за суматоха няма, сподели министърът на земеделието Десислава Танева.

" Нашите производители са подготвени да посрещнат всички поръчки от питателните търговци за доставка. Място за суматоха въобще няма. Всяко презапасяване, на което може би през днешния ден сме очевидци през днешния ден в комерсиалните обекти, би могло главно да повлияе върху финансовия бюджет на семействата ", добави още тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР