Производители на череши от Кюстендилско се оплакват, че продажбата на

...
Производители на череши от Кюстендилско се оплакват, че продажбата на
Коментари Харесай

Черешопроизводители смятат да търсят помощ от Мая Манолова



Производители на череши от Кюстендилско се оплакват, че продажбата на реколтата е пред неуспех. Изкупната цена от два дни е качена на 80 стотинки за кг, само че с условието черешите да са с диаметър 18 мм и да са светли.

Земеделските производители от региона са гневни и обезверени.

„ Ранните череши презряха и не желаят да ги вземат. Една част пообрахме, другата част - огромната част, си остана да се скапва по дърветата. Няма къде да ги пласираме. Много череши, а няма изкупвачи, няма пунктове, няма тържища, няма нищо… “, оплаква се притежател на черешови масиви от село Горна Гращица.

Има хрумвания и оферти да се търси намесата и съдействието на омбудсмана Мая Манолова, както това провокираха розопроизводители от Казанлъшко преди към месец.

„ Подкрепям едно такова предложение, тъй като аз години наред приказвам това, че Кюстендилска област, в случай че продължава по този начин, ние изгубваме овощарството като просвета, и бих споделил, че след 20 години тук ще стане като пустиня “, разяснява агрономът Кирил Димитров, който бере към двеста декара градина  в местността " Черна равнища ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР