Производители и търговци на хранителни стоки са изобретателни в стремежа

...
Производители и търговци на хранителни стоки са изобретателни в стремежа
Коментари Харесай

Предлагат ни екскурзии с изтекъл срок

Производители и търговци на хранителни артикули са изобретателни в устрема си да притеглят клиенти, най-много да бръкнат в джоба на родителите. В който и супермаркет да влезете в Пловдив, ще се опитат да ви вербуват, откри инспекция на "Марица ".

Най-честите зарибявки са с разнообразни дарове. Например играчки за девойки и момчета има в редица кроасани и снаксове, което е остаряла процедура, както и подарък мини вафла в зърнени закуски за деца.

Производител на безалкохолни питиета дава обещание "яка почивка " и незабравими екскурзии до екзотични дестинации. Условието е да се записват 20 кода от промо капачки, само че единствено от опаковки по половин литър.

Проблемът обаче е, че крайният период за присъединяване - 20 август, е изминал, а търговците не престават да продават напитките с примамливи надписи, дори са оповестили промоции.

И защото срокът е изписан с малък шрифт, а дестинацията с огромни букви, хората не се зачитат във значимите елементи и купуват с вяра, че ще завоюват.

Отскоро шоколадови пурички се пробутват със неразрешените за продажба спинъри, сякаш като подарък. Условието обаче е да се купят две кутии пури, всяка по 115 грама.

По принцип единичната цена е не повече от 2 лева, а на предлагания комплект - 4,99 лева Излиза, че играчката не е подарък, а коства лев. Докато зарибяването за тези артикули е търпимо, поради относително допустимите им цени, то детска електрическа четка за зъби с играчка, която коства близо 40 лева, си е безспорен рекет.

Производител на шоколадови вафли пък обилно подарява раници и кутии с по 20 броя от сладостите.

Условието обаче е да се изпрати фотография, от която да е видно, че човек се "разтапя " от наслаждение при ядене на въпросната наслада.

При регистрация в уеб страницата им и приложена фотография обаче не може да се продължи напред, в случай че не се натисне like за Facebook страницата им, което е операция за потребителите.

След като някои марки кафе скочиха фрапантно, за което "Марица " писа, търговците започнаха да ползват следния трик: опаковат по два броя разтворимо или мляно кафе и поставят огромен надпис: "Минус 50 % от цената на втория артикул " или пък към 250 грама прибавят спомагателна стограмка. Доста консуматори се подлъгват, още повече, в случай че производителят е дал и бонус чаша.

Много добър търговски трик в жегите са кенчета с бира, опаковани по 4 броя, като единият е
бонус. Някои търговци афишират и спомагателна промоция, което прави предлагането още по-примамливо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР