Произходът на новия коронавирус все още е неясен и теорията,

...
Произходът на новия коронавирус все още е неясен и теорията,
Коментари Харесай

Теорията за изтичане на коронавируса от лаборатория не може да бъде изключена

Произходът на новия ковид към момента е неразбираем и теорията, че той е породен от приключване от лаборатория, би трябвало да се схване съществено, до момента в който не се организира строго следствие на база наличните данни, което потвърждава, че теорията е неверна. Това разгласи група водещи учени, представени от " Ройтерс ".

COVID-19, който се появи в Китай в края на 2019 година, умъртви 3,34 млн. души, коства на света трилиони долари изгубени приходи и наруши естествения живот на милиарди хора.

" Още следствие е към момента належащо, с цел да се дефинира произходът на пандемията ", показаха 18-те учени, в това число Равиндра Гупта, клиничен микробиолог от Университета в Кеймбридж, и Джеси Блум, който учи еволюцията на вирусите в Центъра за проучване на рака " Фред Хътчинсън ".

" Теориите за инцидентно освобождение от лаборатория и зоонозното разпространяване остават жизнеспособни ", акцентираха учените, в това число Дейвид Релман, професор по микробиология в Станфорд, в писмо до сп. Science.

Авторите на писмото настояват, че следствието на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на вируса не е направило " уравновесено разглеждане " на теорията, че той може да е произтекъл от лабораторен случай.

В заключителния си отчет, написан взаимно с китайски учени, управителен от СЗО екип, който прекара четири седмици в и към Ухан през януари и февруари, споделя, че вирусът евентуално е бил предаден от прилепи на хора посредством друго животно и че приключването от лаборатория е " извънредно малко евентуално " като причина.

Но има голям брой разнообразни хрумвания за произхода на вируса, в това число поредност от тайни теории.

" Трябва да одобряваме съществено хипотезите както за естествените, по този начин и за лабораторните публикувания, до момента в който не разполагаме с задоволително данни ", споделиха учените и прибавиха, че би трябвало да се организира интелектуално строго и независимо следствие.

" В това време на неуместни антиазиатски настроения в някои страни, ние означаваме, че при започване на пандемията китайски лекари, учени, публицисти и жители бяха тези, които споделяха със света основна информация за разпространяването на вируса - постоянно на огромна персонална цена ", акцентират още учените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР