Проиранските групировки отговориха на ударите на Съединените щати. С дрон

...
Проиранските групировки отговориха на ударите на Съединените щати. С дрон
Коментари Харесай

Проиранските групировки отговориха на ударите на САЩ

Проиранските групировки дадоха отговор на ударите на Съединените щати. С дрон тази нощ е била атакувана американска база в Източна Сирия. Загинали са петима кюрди, служещи в базата. От Белия дом обявиха, че ударите по проирански цели ще продължат.

Прецизна офанзива от територията на Ирак. С дрон е била атакувана американската база Ал-Омар в региона на Дейр аз Зор. Отговорност пое " Ислямска опозиция в Ирак " - мрежа от проирански групировки, които са срещу Израел и срещу американското наличие в региона.

На мрежата се преписват над 160 офанзиви с дронове и ракети по американски цели в Ирак и Сирия от началото на войната сред Израел и Хамас. Част от мрежата е и Катаиб Хизбула - същата, която нападна американската база в Йордания и аргументи гибелта на трима американски военни.

" Ислямската опозиция " е основната цел на американската интервенция, която стартира в петък.

" Това е началото на нашия отговор. Ще има още стъпки. Някои от тези стъпки ще бъдат забележими, други - не. Но ще бъдат подхванати повече дейности ", сподели Джейк Съливън, консултант по национална сигурност в Белия дом.

Военна интервенция с отворен край- по този начин съветникът на Белия дом по национална сигурност Джейк Съливън разказа офанзивите по проирански групировки. Той предизвести, че ударите ще продължат. Но отхвърли да разяснява дали са планувани удари на територията на Иран. Техеран въпреки всичко побърза да насочи предизвестие.

" Иран няма да се поколебае да употребява опциите си, с цел да отговори по метод, който ще накара агресорите да съжаляват ", съобщи представителят на Министерството на външните работи на Иран Насър Канани.

Засега и Вашингтон, и Техеран се въздържат от пряк спор. Войната се води сред Съединените щати и иранските проксита. А по кое време ще свърши, зависи от американците, твърди пълководец от " Ислямската опозиция ":

" Единственото решение е американците да изоставен страната ни ", разгласи Саед Дауд ал Курайте, пълководец на формация от " Ислямска опозиция в Ирак ".

В Ирак има към 2 500 американски бойци, в Йордания - 3000, а в Сирия - към 900.

" Ислямска опозиция в Ирак " не е единствената опасност за американските обекти в региона. Тя е част от " Оста на съпротивата " - мощна мрежа от проксита, построена от Иран. В нея влизат йеменските хути и ливанската Хизбула. Каква е числеността и военната мощност на " Оста " - точни данни няма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР